Előzetes

2023.12.15. 13:34

Ismét Vasban a Csobogó

Ebben a hónapban ismét Vas megyébe látogat a szekszárdi Csobogó együttes a karácsonyi várakozás közepette előbb december 16-án 16 órakor Cákon a Közösségi házban, majd egy hét múlva 23-án 15 órakor Körmenden a Batthyányi Örökségközpontban Adventben járva című műsorukat mutatják be.

Vaol.hu

A kép balról jobbra: Varga Jenő, Nemes András, Fenyvesi Gábor, Decsi-Kiss András

Érdemes lesz ellátogatni a koncertekre, hiszen ízelítőt kapunk az együttes zenéjének sokszínűségéből, ugyanis a klasszikustól a rock zenei elemekig sokfajta zenei stílust felvonultatnak, a szinte minden dalra jellemző vokalitással színesítve. 

Néhány alkalommal már adtunk hírt a szekszárdi Csobogóműködéséről, legutóbb éppen a Petőfi 200 évfordulóra kiadott „Falu végén kurta kocsma” című videoklipjük kapcsán. A klip és a zenekar sikereiről mi sem mond el többet, hogy már Szombathelyen is bemutatkoztak az idei Savaria Történelmi Karneválon.

Érdemes az együttes vezetőjéről Varga Jenőről annyit elmondani, hogy 1982-ben a Tanárképző Főiskolán végzett matematika- testnevelés szakon és már akkor is közel állt hozzá a zene, ami később -a tanári pályától elszakadva - élete egyik legfontosabb részévé vált. Külön érdekessége az ő zenészi pályafutásának, hogy előbb tanára, majd a Fabula együttesben zenésztársa volt a szintén Szombathelyen végzett Német Jucinak is, aki az Anima Sound Systemben lett ismert énekes.

Varga Jenő Fenyvesi Gáborral 2014-ben alapította a Csobogót, előbb jobbára Tolna megyében szerepeltek, de az évek során országosan is egyre több helyre eljutottak. 2023-ban nagy sikert arattak a Versünnep Fesztiválon, ahol Csukás István „Étellift a pokolba” című versére írt dalukkal különdíjat szereztek, majd legutóbb novemberben a Baka István Emlékére rendezett énekelt versek versenyen végeztek az első helyen.

A zene világnapja alkalmából Csukás István felnőtteknek szóló verseiből összeállított műsoruk nagy sikert aratott a szekszárdi Takler Kúriában. Ezzel a műsorral már meghívásaik is vannak jövőre, elsőként január 22-én a magyar kultúra napján Óbudán, a költő legutóbbi lakhelyén szerepelnek. Ezen kívül van már meghívásuk Szarvasra, Dunaújvárosba, a Művészetek Völgyébe, de a Vajdaságba is szerveződik egy rövid túra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában