Belülről fakad

2023.12.24. 02:48

Magyarnádaljai csoda - helyi gyerekek és felnőttek szerepeltek a falukarácsonyon - fotók

Pásztorjáték és lucázás is volt a magyarnádaljai falukarácsonyon, az ünnepi műsort a helyi gyerekek és felnőttek adták elő, nagy sikerrel.

Tóth Judit

Telt ház várta a szereplőket a faluházban, a hangulatos, meghitt rendezvényt megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Nagy Gábor, a Vas Vármegyei Közgyűlés bizottsági elnöke is. 

Közvetlenül előtte, utána vagy aznap mindig esik az eső - az utóbbi néhány évben ez jellemezte a magyarnádaljai falukarácsonyokat. Idén is így volt, de a rossz idővel egyetlen alkalommal sem veszített fényéből a rendezvény. Erős a közösség a faluban, sok a gyermek, a fiatal, az meg csak ráadás, hogy sok a táncos lábú legény és leány is, akik őrzik és éltetik a hagyományokat. Nem véletlen hát, hogy a helyiek mindig maguk állítják össze az ünnepi műsort pásztorjátékkal, lucázással, amelyben a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki szerepet kap. 

Idén nem a lábaspajtában és a hozzá toldott rendezvénysátorban ünnepeltek a helyiek, hanem a faluház nagytermében, ahol egy tűt sem lehetett leejteni, akkora volt az érdeklődés.

Nincs magyarnádaljai advent Kiss László, körmendi esperes-plébános nélkül, aki minden évben jelen van a falukarácsonyon, idén is ő gyújtotta meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún, egyúttal arra is emlékeztetett, hogy éppen 800 évvel ezelőtt - 1223-ban - állította fel az első betlehemet az itáliai Greccio városban Assisi Szent Ferenc. 

- A keresztény emlékezés nem nosztalgia, hanem jelenbe hozás. Akik a műsorba szerepelnek, elhozzák nekünk a legfontosabb üzenetet, mégpedig azt, hogy Isten annyira szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, aki Betlehemben megtestesült - tette hozzá az atya. 

Balogh János magyarnádaljai polgármester után V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte az egybegyűlteket: - Akik évről-évre kilátogatnak a magyarnádaljai falukarácsonyra, azok megtapasztalhatják, hogy a meghittséget nem a körülmények teremtik meg, hanem az mindig belülről fakad - mondta a képviselő.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában