Testis temporis

2024.01.10. 09:00

Az idő tanúja - Kötet jelent meg Pintér Pálról

Akit Pali bácsinak hívtak címmel jelent meg kötet Pintér Pálról a Testis temporis – Az idő tanúja múzeumi sorozatban: édesapjáról írta Pintér György, a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum munkatársa.

Tóth Judit

Pintér György a bemutatón

Forrás: Szendi Péter

A bemutatóra a Csaba József Honismereti Egyesület adott lehetőséget az év első Várostörténeti Akadémiáján, amely a könyvtár olvasóterméből „visszaköltözött” régi helyére, a Polgármesteri Hivatal nagytermébe. – A visszaemlékezést megkönnyítette, de legalább ennyire megnehezítette, hogy édesapámról írtam, hiszen nem tudtam elfogulatlan lenni – mondta a szerző, aki érintette a családi köteléket, az iskolákat, a munkahelyeket és azt a közösségépítő tevékenységet, amelyet Pali bácsi végzett az oktatás területén, a finn és cseh testvérvárosi kapcsolat kialakításakor vagy éppenséggel a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes megalapításakor. – Ma már őszülő emberek emlegetik tisztelettel, szeretettel édesapám nevét, a fiatalok viszont már nem ismerhetik – mondta Pintér György, aki édesapja önéletrajzi vázlatát is felhasználta a kiadványban, amely fotókkal gazdagon illusztrált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában