Összeült a testület

2024.01.29. 07:00

Testületi ülés Sárváron - Megvan a Simon-Júdás vásár időpontja

Csütörtökön tartotta meg a sárvári önkormányzat képviselő-testülete januári testületi ülését. A találkozón a beszámolók elfogadása mellett átadtak egy kitüntetést, különleges műtárgyszerzeményeket mutattak be, és kihirdették a Simon-Júdás-napi vásár idei időpontját is.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Az ülés kezdetén Sárvár Város Önkormányzatának életműdíját vehette át dr. Horváth Magdolna, a sárvári 2. számú gyermekorvosi körzet nyugdíjba vonuló gyermekorvosa Kondora István polgármestertől. Beszámoló hangzott el a városi főépítész, a Kolping Támogató Szolgálat és a Nádasdy Kulturális Központ 2023. évi tevékenységéről. Utóbbival kapcsolatban Takács Zoltán Bálint igazgató elmondta: a tavalyi év múzeumi szenzációja volt, hogy két, eddig ismeretlen Munkácsy Mihály-alkotás – egy kisfiút és egy kislányt ábrázoló festmény – is a Nádasdy Ferenc Múzeum gyűjteményébe került. A művek létezését a művészettörténet ugyan sejtette, hiszen azokra utalások vannak Munkácsy Mihály írásos hagyatékában, de ez idáig senki nem látta őket még. A testület elfogadta a 2023- as adóztatási tevékenységről szóló beszámolót, és jóváhagyta a tavalyi Simon-Júdás-napi országos kirakodóvásárról szóló beszámolót. Bejelentették: 2024-ben október 25–26- án szervezik meg a vásárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában