Jelmezben

2024.02.03. 12:01

Kutya úr és Károly király - Zenebona Birodalom első össznépi maskarás mulatsága a celldömölki zeneiskolában

Hogy hol van a térképen Zenebona Birodalom? Ott, ahol a celldömölki Ádám Jenő Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, ahol nemcsak zenét tanulhatnak a gyerekek, hanem színjátszást is. De Zenebona Birodalom csak különleges alkalmakkor mutatkozik meg. Például farsang idején. Zenebona első össznépi maskarás mulatsága a fotók tanúsága szerint általános jókedvet és nagy sikert hozott.

Vaol.hu

Zenebona Birodalom első farsangi mulatsága Celldömölkön

Fotó: Giczi Sándor

A zeneiskola nagyterme megtelt a mulatságra
Fotó: Giczi Sándor

Egy művészeti alapiskolában mindenki boldogan belemegy a játékba, nemcsak a növendékek, hanem a felnőttek is. Pesti Arnold tanár, drámatanár, osztályvezető például százegykiskutya-jelmezt öltve változott Kutya úrrá, vagyis műsorvezetővé a farsangi koncerten, ahol az alaphangot az Itt a farsang, áll a bál adta meg, de elhangzott norvég népdal, magyar tánc, Haydn-menüett, Csajkovszkij- és Schubert-dal, itt volt Mozart - és John Lennon is az Imagine-nel; ez utóbbit az iskola gitárzenekara adta elő. Képzeljük el, hogy a világban minden rendben van.  

Zenebona Birodalom uralkodói
Fotó: Giczi Sándor

Megszólalt a mulatságban  szintetizátor, cselló, hegedű, furulya, trombita, fuvola, kürt, zongora... Mindenki jelmezben lépett színre, és észre se vette, hogy nemcsak a közönséget bűvöli el, hanem - nagy odafigyeléssel, koncentrációval - tudásáról-fejlődéséről is számot ad. A farsangi koncert végén Weöres Sándor-verscsokor hangzott el,  a tanári kar közös produkciója volt a zárószám. Az eseményt kiemelt helyről kísérte figyelemmel I. Mindenhangszerenjátszó Károly és Tündér királyné (mintha kicsit hasonlítottak volna Bejczi Károly igazgatóra és Bejcziné Németh Tünde zongoratanárra - aki kísérőként is színre lépett -, de az is lehet, hogy a hasonlóság a véletlen műve). Voltak furfangos kérdések, volt vendégség, volt taps,  ajándék és jókedv.

Kutya úr és a növendékek
Fotó: Giczi Sándor

A maskarás mulatság létrejöttében nagy érdemei vannak  a szülői munkaközösségnek, valamint Lakat Csabának, Gregorich Domonkosnak, a Soltis Lajos Színháznak, a Művészetoktatásért Alapítványnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában