Alkotópályázat

2024.03.29. 08:00

„Tudom, hogy van jogom!” Több mint érdekes és értékes kiállítás Szombathelyen - fotók

„Tudom, hogy van jogom!” címmel nyílott kiállítás az Agora Víztoronyban, ahol ellátásban részesülő alkotók művei láthatóak április 12-ig.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Unger Tamás

Tavaly hirdette meg a Belügyminisztérium égisze alatt működő Integrált Jogvédelmi Szolgálat a „Tudom, hogy van jogom! Színes hétköznapok 2023” című ellátottjogi alkotópályázatát, melyre az ország különböző részeiből közel 600 versenymű érkezett három fő kategóriában, melyek irodalom-próza-vers, rajz-festmény, valamint videó voltak. Ezek közül 42 alkotást díjaztak, majd szerveztek belőlük egy országos vándorkiállítást, ami most Szombathelyre érkezett.

A megnyitón dr. László Győző alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Novák Krisztina az Integrált Jogvédelmi Szolgálat jogvédelmi biztosa lépett a mikrofonhoz.

- Szolgálatunknál három területtel foglalkozunk. Az ellátottakat tekintve az idősekkel, a betegekkel és a gyerekekkel. Örömmel érkeztem erre a kiállításra, mert úgy gondoltam, hogy itt egy jó dolgot tudunk bemutatni. Az a célunk, hogy a társadalom felé még szélesebbre nyissuk az ajtót. Így mindenki láthatja, hogy a szociális ellátásban élők közénk tartoznak, velünk együtt vannak. Meg kell ismernünk, hogy milyen alkotó érték, bátorság, küzdelem, öröm rejlik a mindennapjaikban – fogalmazott dr. Novák Krisztina. Hozzátette: ezt ők szavakkal prózában, valamint kézzel alkotott festményekkel is ki tudják fejezni. Lényegében az irodalom és a képzőművészet segítségével mutatják be azt, hogy miként értelmezik az ellátotti jogokat.

A megnyitó hivatalos része Filotásné Ugrics Katalin ellátottjogi referens beszédével zárult, majd a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. nappali szolgálatának fiataljai adták elő Max Lucado „Értékes vagy!” című rövid színdarabját, melynek végén szem nem igen maradt szárazon.

A tárlat az Agora Víztorony nyitvatartási idejében ingyen tekinthető meg április 12-ig. Azt követőn többek között Győrben, Nyíregyházán és Budapesten is látható lesz az anyag.


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában