vaol.hu podcast

2024.03.23. 19:00

Vallás és kultúra, hitélet és helytörténet a KULTivátorban – Mindszenty egy kicsit hazatért

A Székesegyházban Mindszenty József portréját helyezték el nemrégiben, amely mellett most imádkozhatnak a hívek a bíboros égi közbenjárását kérve – magukért, a szeretteikért.

Merklin Tímea

Forrás: VN

A vallási és helytörténeti vonatkozásokról kérdeztük dr. Perger Gyula atyát, a Székesegyház plébánosát, a Szily János Egyházmegyei Látogatóközpont igazgatóját.

Podcastünkben részletesen hallhatnak a csehimindszenti születésű Mindszenty bíboros szombathelyi Székesegyházhoz fűződő kapcsolatáról, és arról, hogy mivel folyamatban van a boldoggá avatása, a hozzá fűződő imák csodás valóra válásának lejegyzését kérik a hívektől. Mi a teendő, ha ilyen történik? El kell küldeni az egyházmegyei hatóságnak, amely ha úgy ítéli meg, hogy itt valóban egy természetfeletti csodáról van szó, akkor elkezdi kivizsgálni, és ha hitelt érdemlő, felterjesztik a Vatikánba.

Forrás: VN

A beszélgetésben szó esik a Székesegyházba kerülő újabb ereklyékről is: II. János Pál vérereklyéjéről, és Szent Fausztina csontereklyéjéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában