Program

2024.04.08. 18:36

A kézművességé és a közös alkotásé lesz a főszerep Vasváron

Vaol.hu

Április 12-én 9:30-tól Vasváron ismét a kézművességé, a közös alkotásé a főszerep. A kézműves workshop alkalmával a makramé, csuhé-szalmafonás, textil, nemez technikáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, illetve újrahasznosított alapanyagok felhasználásával készíthetnek különféle dísztárgyakat, ékszereket. A jelenlévő kézműves szakemberek a tudásátadás mellett szívesen megosztják tapasztalataikat a kézműves vállalkozóvá válás kihívásaival, lehetőségeivel kapcsolatban - írja a Vasvár Népfőiskola lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

A Szlovénia-Magyarország Interreg VIA program kisprojekt alapjának támogatásával kézműves workshop sorozat megvalósítására kerül sor idén áprilisban a magyar-szlovén határtérségben.

Az együttműködő partnerek, a hátrányos helyzetű csoportok munkahelyteremtését a helyi hagyományokra alapozva segítő Pomelaj szövetkezet, és a vidéki értékmegőrzést a családi életre, a mindennapokra felkészítő tanfolyamokkal, kurzusokkal, rendezvényekkel támogató Vasvári Nagytérségi Népfőiskola a kézműves kulturális örökség megőrzése érdekében végeznek tevékenységeket.

A projektben közös kézműves stratégia megalapozására valamint kézművesek (mint mentorok) és a kézműves tevékenységek végzése iránt érdeklődő, elsősorban fiatal korosztály részvételével kézműves műhelymunkák lebonyolítására kerül sor. A projekt ezen túl elmélyíti a szlovéniai és magyarországi szervezetek közötti együttműködést.

További információ: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában