Táncház

2024.04.12. 09:00

A vasiak kisöpörték a fővárosi Arénát - Táncos örökségünket képviselték a találkozón

Vas vármegye táncos örökségét képviselte a XLIII. Országos Táncháztalálkozón a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes. A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség ,,Járd ki, lábam!”című gálaműsorában mintegy 300 táncossal léphettek fel közösen a Papp László Arénában.

Merklin Tímea

Eszközös táncok a gálaszínpadon

Forrás: Székely Dominik

A gálaműsor zárásaként a gencsapátiak a sármelléki Tüskevár Táncegyüttes és a Badacsony Tördemic Néptáncegyüttes táncosaival együtt mutatták be a Balaton-felvidéki, Balaton-melléki, Vas vármegyei eszközös táncokat – a lányok üveges táncot, a fiúk söprűs és kétbotos táncot, a végén pedig volt egy páros ugrós – méghozzá nagy sikerrel! A Papp László Aréna zsúfolásig megtelt nézőteréről az érdeklődők fergeteges hangulatú produkciókat láthattak sorban egymás után, a megérdemelt vastaps nem is maradt el. Az előadást szerkesztette és rendezte Busai Norbert és Tompa Attila. Muzsikáltak: Samu Zoltán és zenekara, Császár Dominik és a Testvériség Táncegyüttes zenekara. A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttest a budapesti országos szereplésre szokásosan a művészeti vezetők, dr. Györke Eszter és Molnár Péter készítették fel. Természetesen ők maguk is táncoltak a produkcióban, amint az együttes vezetője, Varga Albin is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában