Helyi kultúra

2024.04.18. 19:16

Vetítés a magyar film ünnepén Répcelakon

Filmvetítéssel emlékezik meg a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár csapata a magyar film napjáról. A filmkedvelő répcelaki közönség számára április 27-én, jövő szombaton a Nyersanyag című filmet vetítik le.

Vaol.hu

Magyarországon 2018 óta ünneplik meg a magyar film napját, amit április 30-ára tűztek ki annak emlékére, hogy 1901ben ezen a napon mutatták be az első magyar filmet. Répcelakon a filmkedvelők rendszeresen összegyűlnek, évente filmnapokat, nyaranta szabadtéri vetítéseket tartanak, egy ideje pedig a művelődési ház filmklubja is rendszeresen összeül. A magyar film napjáról pedig mi mással is emlékezhetnének meg, mint filmvetítéssel? Az ünnephez kapcsolódva április 27-én, szombaton 18 órától Boross Martin Junior Prima díjas rendező Nyersanyag című, egészen friss alkotását vetítik le a művelődési ház dísztermében. Az alapszituáció szerint filmes csapat érkezik egy távoli faluba, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak. A belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában