Megyei foci

2017.09.18. 11:00

A Jánosházán nevelkedett futballista Haladás-mezben tért vissza

Remek hangulatú hírverő mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata 8-1-re győzött a megyei I. osztályú Jánosháza ellen.

Pum András

Jánosházi négyesfogat. Szántó Roland (balról), Pacsi Bálint, Kiss András, Kiss Bence Fotó: Unger Tamás

Jánosháza VSE–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-8 (1-3). Jánosháza, 600 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kedves.Jánosháza VSE–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-8 (1-3). Jánosháza, 600 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kedves.Jánosháza: Kovács K. – Horváth A., Bolla L., Pakovics, Dornai (Szabó T.) – Dénes (Varga D.) – Kalányos (Vágusz P.), Pungor N. (Vágusz A.), Simon, Tóbiás – Marsai M. (Bugyi). Edző: Pungor István. Haladás: Rózsa (Gyurján) – Tóth D. (Funsho), Schimmer (Bolla), Jánvári, Németh Milán – Mészáros (Tóth Marcell), Kiss B. (Tóth B., Petró), Rácz (Szántó) – Medgyes (Kiss T.), Martínez, Halmosi (Grumics). Edző: Pacsi Bálint.

Jánosházi négyesfogat. Szántó Roland (balról), Pacsi Bálint, Kiss András, Kiss Bence Fotó: Unger Tamás

„Az ott a Halmosi Peti? Vele biztosan aláíratom a mezem!” Bizony sok helyen kisebb népünnepélynek számít, ha egy NB I-es csapat ellátogat egy településre. Úgy, mint Jánosházán, ahol a Haladás vívott hírverő mérkőzést a megyei I-ben vitézkedő helyi csapattal. A meccs több ember számára különleges jelentőséggel bírt. Például a jánosházi származású Haladás-edzőnek, Pacsi Bálintnak, a zöld-fehérek középpályásának, Szántó Rolandnak, aztán Kiss Bencének – utóbbi kettő szintén jánosházi. S persze Bence édesapjának, Jánosháza polgármesterének, Kiss Andrásnak. A hétköznap ellenére rengeteg néző állta és ülte körül a takaros sporttelepet.A vasárnapi bajnokin megsérült Kiss Bence – az előzetes tervek szerint – egy perc után, a közönség vastapsa közepette lekocogott a pályáról. A mérkőzésen – persze elsősorban a Haladás részéről – sok szép támadást és gólt láthattunk, de a jánosháziak is betaláltak egyszer. A lefújás után aztán rengeteg aláírást kiosztottak a Haladás-futballisták és sok-sok közös fotó is készült. Majd a vendégek dedikált mezt ajándékoztak a jánosházi klubnak, cserébe jófajta bort vihettek haza, no és vendégül látták őket vacsorára. Gólszerzők: Marsai M., illetve Halmosi, Martínez, Rácz, Németh Milán, Grumics, Petró, Kiss T., Funsho.– Nem kevesebb, mint 22 évvel ezelőtt itt kezdtem el edzősködni. Kiss Bence és Szántó először édesapámnál az óvodás csapatban játszott, később nálam is. A mai meccs nagy ünnep volt a helyieknek, számomra pedig megtiszteltetés, hogy én vezethettem a Haladást – mondta Pacsi Bálint. – Hatalmas esemény volt városunkban a mérkőzés, ennyi néző már nagyon régen volt Jánosházán – tudtuk meg Kiss Andrástól. – Nem csak helyiek voltak kíváncsiak a Halira, jöttek Celldömökről, Sümegről is. A Haladás egyébként is népszerű Jánosházán, sokan járunk Sopronba a „hazai” meccsekre. Ami Bencét illeti, nagyon büszke vagyok rá, amikor innen elindult, Jánosháza még falu volt. Nagy dolog, hogy profi futballista lett – mondta a büszke apa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában