Haladás

2017.10.05. 07:00

Edzőt váltottak a bajnoki rajt előtt a Haladás női röplabdacsapatánál

SZOMBATHELY Még a bajnoki rajt előtt vezetőedzőt váltott a Haladás Szombathely NB I-es újonc női röplabdacsapata.

Horváth Erika

Sok az új játékos, de a vezetőedző – dr. Mucsi Péter (fehér felsőben) újra a régi. Balra mögötte Széll Dániel másodedző Fotó: Szendi Péter

A Haladás VSE júliusban szerződtette a szerbiai Igor Romakovot az NB I-be jutott csapat vezetőedzőjének, ezzel együtt a sportiskolai utánpótlásrendszer szakmai felügyelőjének. Az együttes annak rendje és módja szerint megkezdte a felkészülést az október 14-én kezdődő szezonra. Néhány edzőmérkőzést is játszottak már a szombathelyiek, ám – ahogy a Haladás VSE röplabdaszakosztályának vezetőségétől érkezett közleményből kiderül – nem az elképzeléseknek megfelelően alakultak a dolgok. A szakosztályvezetés a vezetőedzővel való többszöri egyeztetés után úgy ítélte meg, hogy szakmailag professzionálisabb munkát várnának el mindkét fronton. Végül közösen úgy döntöttek, hogy a Szerbiában is az utánpótlásban dolgozó Romakov a továbbiakban a Haladás U21/19-es NB II-es együttese mellett segíti a vezetőedző munkáját, sportiskolai csoportok mellett kap feladatot, illetve közoktatási típusú sportiskolai edzéseket tart. Az NB I-es felnőttcsapat vezetőedzője pedig dr. Mucsi Péter lett, akivel kiharcolták a lányok az első osztályba jutást. Segítője Széll Dániel.

Sok az új játékos, de a vezetőedző – dr. Mucsi Péter (fehér felsőben) újra a régi. Balra mögötte Széll Dániel másodedző Fotó: Szendi Péter

– Szükségszerű volt a váltás – reagált a hírre dr. Mucsi Péter. – Segíteni szeretnék, ezért vállaltam el a feladatot úgy, hogy továbbra is megmarad a szakosztály vezetése és a szakmai munka irányítása számomra az edzői teendők mellett. A váltással az azonnali tűzoltás megoldódott. Hosszú távon azonban elengedhetetlen, hogy megtaláljuk azt a kiváló szakembert, aki szakmailag és emberileg alkalmas a felnőttcsapat vezetésére és a szakmai munka összehangolására, irányítására. A csapatunk kiválóan dolgozik, és már nagy izgalommal várja az október 14-ei rajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában