SZÁR

2017.10.26. 19:01

Érmekkel tértek haza a tájfutó ob-ról a vasi sportolók

Remek eredményekkel tértek haza a vasi sportolók a Vértesben rendezett országos tájfutó csapatbajnokságról. 

Tóth Gábor

Az Alpokalja aranyérmes U18-as csapata. Balról Bognár Zoltán, Szalay Levente, Veszelszki Barnabás Fotó: Juhász Júlia

 

Az Alpokalja aranyérmes U18-as csapata. Balról Bognár Zoltán, Szalay Levente, Veszelszki Barnabás Fotó: Juhász Júlia

A Fejér megyei Szár település térségében rendezett kétnapos erőpróba a hagyományos csapatbajnoksággal kezdődött – amelyen a várakozáson felül szerepelt az Alpokalja Szabadidősport Egyesület ifjúsági és újonc csapata is. A 18 éves fiúk küzdelmében egyenletes, taktikus versenyzéssel a Szalay Levente, Veszelszki Barnabás, Bognár Zoltán összeállítású együttes magyar bajnoki címet szerzett. A 14 éves fiúknál csak 23 másodperccel maradt le az aranyéremről az Alpokalja Molnár Péter, Marosi Ákos, Hargitai Barnabás összeállítású csapata, így nagy meglepetésre ezüstéremig jutott. A szenior nők 145-ös kategóriájában a Haladás VSE csapata (Décsey Emőke, Koczka Gabriella, Kiss-Geosits Beatrix) gyűjtötte be a bronzérmet.

Másnap a pontbegyűjtő csapatbajnoksággal folytatódott a rendezvény. Az Alpok-alja utánpótláscsapatai bizonyították, hogy az előző napi eredmények nem véletlenül születtek. F18-ban az Alpokalja csapata (Szalay L., Veszelszki B., Bognár Z.) ezüst-érmet szerzett, a 14 évesek (Molnár P., Marosi Á., Hargitai B.) pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Haladás VSE szenior hölgyei itt is helytálltak: a Décsey, Koczka, Geosits trió ezüstérmet szerzett.

További eredmények, F14: 7. Haladás VSE (Hajba A., Sarkadi L., Ízer B.). F16: 8. Haladás VSE (Alpár D., Szandi B., Skriba B.). F18: 8. Haladás VSE (Alpár D., Ízer B., Kiss B.). N105: 4. Alpokalja (Marics G., Árné, Juhász J.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában