kamionos Európa-bajnokság

2017.10.09. 20:39

Harmadik helyen zárt Kiss Norbert a kamionos Eb-n

Az elmúlt hétvégén Spanyolországban ért véget a 2017-es kamionos Európa-bajnokság. A kétszeres Eb-győztes szombathelyi Kiss Norbert értékes bronz-éremmel zárta a szezont.

Tóth Gábor

Kiss Norbert öröme érthető, hiszen bronzérmet szerzett a 2017-es évben Fotó: kissnorbi.com

Az utolsó, kilencedik versenyhétvégének komoly volt a tétje, hiszen roppant sűrű volt az élmezőny, többen is pályáztak dobogós pozícióra – a német Tankpool24 Mercedes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert a harmadik helyről futott neki az utolsó négy futamnak.Az utolsó, kilencedik versenyhétvégének komoly volt a tétje, hiszen roppant sűrű volt az élmezőny, többen is pályáztak dobogós pozícióra – a német Tankpool24 Mercedes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert a harmadik helyről futott neki az utolsó négy futamnak.A szabadedzések jól sikerültek, az időmérőn is jól autózott Norbi, ám sebességtúllépés miatt törölték az összes idejét, így csak a 10. helyről kezdhette a szombati első futamot. A folytatásban sem volt szerencséje, ugyanis technikai hiba hátráltatta, a Mercedes egyre lassult, végül a bokszutcáig sem jutott el. Mint utólag kiderült, egy szervócső ment tönkre. A szerelők hatalmasat küzdöttek, hogy a második futamra üzemkész állapotba hozzák a járművet. Végül az utolsó előtti pillanatban készült el a kamion, Norbi a 18 indulóból a 17. helyről rajtolhatott.

Kiss Norbert öröme érthető, hiszen bronzérmet szerzett a 2017-es évben Fotó: kissnorbi.com

Óriásit autózott, egészen az ötödik helyig küzdötte fel magát. Szerencséjére a nagy riválisok is értékes pontokat hullajtottak, így megőrizte harmadik helyét az összetettben.A vasárnapi nap viszont kifejezetten jól kezdődött: Kiss Norbi ugyanis megnyerte az időmérőt, így pole pozícióból kezdhette a harmadik spanyolországi futamot. A szombathelyi pilóta remekül rajtolt, a folytatásban is magabiztos volt, végül rajt-cél győzelmet aratott. A befutó eredményével el is dőlt a idei végső sorrend, ami azt jelentette, hogy Kiss Norbert az összetett harmadik helyen fejezhette be a 2017-es kamionos Európa-bajnokságot. A vasárnapi második – már tét nélküli – futamot a nyolcadik helyről kezdte a szombathelyi pilóta, végül hatodikként ért célba.– Nagyon jó munkát végeztünk szombaton este, jó lett az autó, köszönöm a csapatnak – fogalmazott 2014 és 2015 Európa-bajnoka, az idei esztendő bronzérmese, Kiss Norbert. – Büszke vagyok rá, hogy fel tudunk állni a bajnoki dobogóra, – titokban ez volt a célom az év elején. Jól sikerült ez az esztendő, sokat javultunk, amire büszkék lehetünk. Köszönöm a szurkolóimnak, a támogatóimnak és a partnereimnek, a családomnak, a barátaimnak, nélkülük ez a siker nem jöhetett volna létre. Nagyon várom már a jövő évet, szeretném, ha sikerülne megszerezni egy Európa-bajnoki címet a Mercedesszel is.A 2017-es FIA kamionos Európa-bajnokság végeredménye, élmezőny, pilóták: 1. Adam Lacko (cseh) 381 pont, 2. Jochen Hahn (német) 343, 3. Kiss Norbert (magyar) 315, 4. Steffi Halm (német) 298, 5. Antonio Albacete (spanyol) 255. Csapatok: 1. Buggyra Racing 1969 558 pont, 2. Die Bullen von IVECO Magirus 518, 3. Team Reinert Adventure 505, 4. Team Tankpool 24 Racing 429, 5. Truck Sport Lutz Bernau 354.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában