Kamionos-Eb

2017.10.06. 21:38

Kamionos-Eb: az utolsó négy futam

JARAMA A hétvégén Spanyolország ad otthont a kamionos-Európa-bajnokság idei utolsó, 10. állomásának. Kiss Nobert az összetett pontverseny harmadik helyéről várja az utolsó négy futamot.

Tóth Gábor

A német Tankpool24-Mercedes szombathelyi pilótája számára kedves helyszín Jarama pályája, hiszen 2011-ben itt jegyezte első futamgyőzelmét, 2015-ben pedig itt ünnepelhette második Európa-bajnoki címét. Ha dobogón akarja zárni az idei, 2017-es szezont, akkor bizony erős eredményeket kell autóznia szombaton és vasárnap.

– Komoly versenypálya fogadja a mezőnyt, amely szint-emelkedésekkel, meglepő kanyarokkal teletűzdelt; nehéz eltalálni a beállítást – kezdte az esélylatolgatást a kétszeres Európa-bajnok szombathelyi pilóta, Kiss Norbert.

– Pont ez ad extra izgalmat nekünk, versenyzőknek és a nézőknek is, ráadásul roppant szoros az élmezőny. A német Jochen Hahn áll a pontverseny második helyén, nehéz lesz megelőzni, eddig ugyanis rendre a maximumot hozta ki magából és a technikájából. Mindenképp futamot kellene nyernünk ahhoz, hogy legyen reális esélyünk megelőzni őt. Hatalmas fegyvertény lenne, ha sikerülne legyőznünk. Bár ez a harmadik hely is kiváló eredmény és abszolút felülmúlja az év eleji céljainkat, elvárásainkat. Ha már idáig eljutottunk, szeretnénk mindenképpen dobogón zárni – mondta el a hétvégi várakozásairól Kiss Norbert.

Menetrend, szombat: 1. időmérő 12.30, 1. futam 15.10, 2. futam 17.15. Vasárnap: 2. időmérő 10.05, 3. futam 12.45, 4. futam 15.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában