Kosárlabda

2017.10.08. 12:00

Kosárlabda Eb-n járt a rendőrválogatott

ATHÉN A hatodik helyen zárta a rendőr kosárlabda-Európa-bajnokságot a magyar rend-őrválogatott – csak hajszálon múlt a jobb eredmény.

Tóth Gábor

A magyar rendőrök kosárlabda-válogatottja. Jobbra Péter Zsolt Fotó: válogatott

Görögország fővárosa, Athén adott otthont a rendőrük kosárlabda-Európa-bajnokságának – a kontinenstornára a magyar rendőrválogatott a körmendi selejtezőtornán kvalifikálta magát. Az Eb-n nyolc válogatott vett részt. A magyar együttes Hollandiával, Franciaországgal és Belgiummal került egy négyesbe. A válogatott élén a szövetségi kapitányi teendőket Péter Zsolt, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium testnevelője látta el, míg a magyar delegáció vezetője a rendészeti igazgatója, Hollósi Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos volt. A nyitómeccsen óriási csatában egy ponttal, 55-54-re legyűrtük Hollandiát, majd kikaptunk a franciáktól (50-78). A csoport második helyéről döntő mérkőzés nagy küzdelmet hozott, ám ezúttal egy ponttal alulmaradtunk, Belgium (74-75) diadalmaskodott. Csoportunkban a harmadik helyen végeztünk, így a másik csoport harmadikjával, Luxemburggal vívtunk meg az ötödik helyért – a helyosztót az ellenfél 78-69-re nyerte meg. Így csapatunk hatodikként zárta az Eb-t.– Jól felkészülés után jó csapattal vágtunk neki a tornának – fogalmazott Péter Zsolt szövetségi kapitány.

A magyar rendőrök kosárlabda-válogatottja. Jobbra Péter Zsolt Fotó: válogatott

– A nyitómeccsen küzdőszellemből, tartásból jelesre vizsgáztunk. A franciák megérdemelten győztek le minket, fiatalabb, gyorsabb csapattal érkeztek, csak egy ideig tudtuk tartani a lépést. Belgiummal óriásit csatáztunk, ám a szerencse nem állt mellénk: az utolsó pillanatban büntetőzhettünk az egyenlítésért, ám a második labda leperdült a gyűrűről. Az erőltetett menet, a két egypontos meccs sokat kivett a csapatunkból, így a folytatásban elbuktuk a hely-osztót. Elégedett vagyok a társasággal, erős mezőnyben sikerült helytállni, nem a futottak még kategóriájába tartoztunk, ha ki is kaptunk, nem adtuk olcsón a bőrünket. Sőt, kis szerencsével akár a négy közé is bejuthattunk volna. A következő Eb négy év múlva lesz, addig bőven van időnk dolgozni, új csapatot építeni – mert a jelenlegi játékosok nagy része az idősebb generációhoz tartozik. Sokat segített nekünk Hollósi Gábor csapatvezető. Meggyőződésem, hogy méltóképpen képviseltük az országot.Végeredmény: 1. Görögország, 2. Litvánia, 3. Franciaország, 4. Belgium, 5. Luxemburg, 6. Magyarország, 7. Izland, 8. Hollandia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában