Magyar labdarúgó válogatott

2017.10.11. 21:15

Végre vége a selejtezősorozatnak, harmadik helyen zár labdarúgó-válogatottunk

A Feröer-szigetek elleni kínkeservesen kiszenvedett 1-0-s győzelemmel a B csoport harmadik helyén zárta a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott.

Tóth Gábor

A közönség nem ünnepelt együtt a csapattal, így az öltözőbe ballagtak a magyar játékosok. Balról Gulácsi Péter, Pátkai Máté, Guzmics Richárd, Szabó János, Fiola Attila, Böde Dániel és Dzsudzsák Balázs Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország-Feröer-szigetek 1-0 (0-0). – Budapest, Groupama Aréna, 20 000 néző, világbajnoki selejtező, válogatott labdarúgó-mérkőzés, vezette: Reinsreiber (izraeli).

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber Z. (Nagy D., 66.), Nagy Á., Pátkai, Dzsudzsák – Eppel (Böde, 46.), Ugrai (Sallai, 89.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Feröer: G. Nielsen – Naes, Gregersen, Baldvinsson, Jónsson – Vatnhamar, Sörensen (Bartalsstovu, 72.), Benjaminsen (Hansson, 65.), Edmundsson – Joensen, Faerö (K. Olsen, 88.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen.

Gólszerző: Böde (81.).

A közönség nem ünnepelt együtt a csapattal, így az öltözőbe ballagtak a magyar játékosok. Balról Gulácsi Péter, Pátkai Máté, Guzmics Richárd, Szabó János, Fiola Attila, Böde Dániel és Dzsudzsák Balázs
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Két hasonló képességű gárda küzdött meg a csoport harmadik helyéért – végül a magyar válogatott diadalmaskodott. Csapatunk roppant idegesen, sok hibával futballozott, alig-alig tudott felépített támadást vezetni, fizikálisan sem tudott ellenfele fölé nőni. Talán az utolsó bő negyedórában vette át az irányítást és gyötörte be a győztes gólt. A döntetlen igazságosabb lett volna. A közönség úgy 30 percig tűrte a pályán látott szenvedést, aztán minden létező módon elkezdett tüntetni a csapat, a szövetségi kapitány ellen. A találkozó végén a szurkolók például nem voltak hajlandók közösen elénekelni a himnuszt a játékosokkal, és kifütyülték a győzelmet... Tény, hogy jelenleg csak romjai látszódnak annak a válogatottnak, amely sikeresen szerepelt a 2016-os Európa-bajnokságon. Csapatunk bravúrra nem képes, hiszen oda-vissza kikapott Svájctól és Portugáliától, de a kötelezőket sem tudja hozni, ugyanis ikszelt Feröeren, kikapott Andorrában. A vb-re kijutni szemernyi esélyünk nem volt. Nincs gerince a válogatottnak, a csapat nem képes stabil teljesítményre – nem úgy tűnik, mintha jó lenne a hangulat az öltözőben. És lassan a szurkolók bizalma, lelkesedése is eltűnik. Nagy kérdés, hogy ebből a gödörből vajon Bernd Storck irányításával próbál-e kimászni nemzeti csapatunk.

B csoport, további eredmények: Lettország-Andorra 4-0, Portugália-Svájc 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában