Sport

2017.10.30. 19:30

Világbajnokságon járt a SZoESE extrém sportolója, Kívés Bendegúz

LAKE TAHOE Az idén is az Amerikai Egyesült Államok adott otthont a spartan race, az extrém akadályokkal tarkított terep világbajnokságának, melyen ott volt a SZoESE sportolója, Kívés Bendegúz is.

Kelemen Attila

Kívés Bendegúz versenyben Fotó: SZoESE

A vb-re kizárólag kvalifikációval lehetett kijutni. Közép-Európából négy rangsoroló verseny várta a sportág kedvelőit. A Szombathelyi Egyetemi SE sportolója, Kívés Bendegúz három dobogós helyezéssel, és egy nyolcadik hellyel a harmadik lett ezen a ranglistán – így a nevezés és az ott-tartózkodás költségeit a rendezők fedezték.

Kívés Bendegúz versenyben
Fotó: SZoESE

– A rajt 1900 méterről indult, a verseny egyik legmagasabb pontja elérte a 2400 métert is – számolt be a történtekről Kívés Bendegúz. – A 26,5 km-es távon 1500 m szintkülönbséget, 37 akadályt kellett leküzdeni. Körülbelül 2,5 percig úsztunk egy jéghideg tóban. Nagyon kemény, cipelős feladatok nehezítették a dolgunkat, látványosak voltak a mászós, függeszkedős akadályok is. Természetesen a magaslati körülmények miatt meg kellett küzdeni olykor-olykor az oxigénhiánnyal. A kategóriában 290 férfi versenyző állt rajthoz, én második magyarként 3 óra 46 perces idővel a 101. lettem. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, az idei vb lényegesen jobban sikerült számomra, mint a tavalyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában