TATA

2017.11.08. 22:20

A hétvégén javíthatnak a szombathelyi vívók

A párbajtőrözők Magyar Kupájának 2. fordulóját nem sikerült arra felhasználnia a Szombathelyi Vívóakadémia két versenyzőjének, hogy korosztályuk ranglistáján előbbre lépjenek.

Horváth Erika

 

A férfiak 107 fős mezőnyében Bende Bence az első körben minden ellenfelét legyőzte – a világbajnok Somfalvi Pétert is. A 64 közé jutásért nem kellett vívnia, a 32-be Bánsági (BVSC) 15-14-es legyőzésével került. A 16-ba azonban már nem sikerült bejutnia, miután 15-12-re kikapott Fenyvesitől (Vasas). Bence így a 17. helyen végzett, ami azt jelenti, hogy a juniorranglista negyedik helyén maradt. A nőknél 91-en léptek pástra, köztük – hosszú kihagyás után – Szabó Viktória is. Az első körben öt győzelem és egy vereség volt a mérlege. Ezt követően ő is a 32 közé jutásért vívott, és le is győzte a BVSC-s Zsargót (15-11), majd a vasasos Mészárost is (15-11). A nyolc közé jutásért az olimpiai bajnok – és a későbbi győztes – Szász Emese volt az ellenfele, akitől 15-7-re kapott ki, és a tizedik helyen zárt. Mindkét szombathelyi fiatal a hétvégi juniorválogatón javíthat.

A fotó csak illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában