FIBA Europe Cu

2017.11.09. 20:14

A Körmend már továbbjutott

Az Egis Körmend kosárlabdacsapata már két fordulóval az első csoportkör zárása előtt továbbjutónak tudhatja magát a FIBA Europe Cupban. 

Horváth Erika

 

A FIBA Europe Cup első csoportkörének 4. fordulójában a négy magyar férfi kosárlabdacsapat közül három nyerni tudott.

A D csoportban az Egis Körmend nem könnyen, de hosszabbításban kicsikarta hazai pályán is a győzelmet (90-86) a bolgár Balkan ellen, így továbbra is százszázalékos, csoportelső, és már két fordulóval a zárás előtt továbbjutónak tudhatja magát. (A csoportokból az 1-2. helyezettek léphetnek tovább a második csoportkörbe.)

A 4. forduló másik mérkőzésén: Keravnos (ciprusi-Brüsszel (belga) 90-77.

A hátralévő mérkőzések.

5. forduló. November 15., szerda: Brüsszel-Körmend (20.30), Balkan-Keravnos (19.00), 6. forduló. December 6., szerda: Keravnos- Körmend (18.00), Balkan- Brüsszel (17.30).

A H csoport tabelláját a Szolnoki Olaj vezeti, amely egyetlen vereségét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelytől szenvedte el. A Tisza-partiak a harmadik győzelmüket a macedón Karposh Sokoli otthonában érték el szerdán (73-91). A Falco a keddi, Novgorod elleni hazai vereségével (79-84) – 50 százalékos mérlegével – lecsúszott a harmadik helyre, az oroszok mögé.

Az utolsó két forduló párosítása. 5. forduló. November 14., kedd: Szolnok-Falco (18.00). 15. szerda: Novgorod-Sokoli. 6. forduló. Sokoli-Falco (még nincs időpont). December 6., szerda: Novgorod-Szolnok (17.00).

Az F csoportban az Alba Fehérvár szerdán 93-68-ra nyert az izraeli Herzliya otthonában, két győzelemmel és két vereséggel jelenleg második a csoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában