Körkép

2017.11.16. 08:37

Megyei diákolimpia

Floorballban és az A kategóriás V-VI. korcsoportos labdajátékokban befejeződtek a 2017/2018-as tanév megyei diákolimpiai küzdelmei. 

Horváth Erika

A Magyar Diáksport Szövetség 16 sportágban kiírt diákolimpiai versenyei közül a duatlon-, valamint az atlétikai ügyességi csapatbajnokság országos döntőjén is túl vagyunk már. Néhány sportágban a napokban rendezte meg a Vas Megyei Diáksport Egyesület a megyei döntőket.

Öt kategóriában hirdettek megyei győzteseket floorballban (azokban, amelyekben legalább három nevező volt). A II. korcsoportos fiúknál az Egyházasdrádóc csapata nyert, a Reguly lett a második, az Olad a harmadik. A III. korcsoportos fiúknál Egyházasrádóc, Olad, Reguly, a lányoknál Olad, Vép, Reguly volt az első három sorrendje. A IV. korcsoportban a fiúknál és a lányoknál is a Brenner lett a megyebajnok a Vép előtt, előbbieknél az egyházasrádóci, utóbbiaknál az oladi csapat tagjai vehettek át bronzérmet. Az országos elődöntőbe az 1-2. helyezettek jutottak. Szintén elődöntőben képviselheti majd Vas megyét a Váci I. korcsoportos fiú, valamint a Reguly II. korcsoportos lánycsapata. A VI. korcsoportban a Gépipari és a Jurisich fiú-, a lányoknál a Horváth Boldizsár lánygárdája indulhat (ezekben a kategóriákban a kevés nevező miatt nem kellett megyei döntőt rendezni).

Véget értek az V-VI. korcsoportban az A kategóriás (a versenyengedéllyel rendelkezők is játszhatnak) labdajátékok megyei versenyei. A megyei döntők első helyezettjei országos elődöntőbe jutottak, a másodikak pedig annak „előszobájában” az országos selejtezőn folytathatják.

A megyei döntők érmes csapatai. Röplabda, fiú: 1. Premontrei, 2. Gépipari. Lány: 1. NLG, 2. KDG, 3. Horváth B.

Kézilabda, fiú: 1. Berzsenyi, Celldömölk, 2. Bolyai, 3. SZOI, Szentgotthárd. Lány: 1. NLG, 2. Kereskedelmi, 3. Kölcsey, Körmend. Kosárlabda, fiú: 1. Kölcsey, 2. NLG, 3. Bolyai és Gépipari. Lány: 1. NLG, 2. Bolyai.

Legközelebb – november 30-án Gersekaráton és december 1-jén Vasszécsenyben az asztalitenisz-diákolimpia megyei döntőjét rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában