Tempó

2017.11.13. 22:54

Négy döntős hely

Négy döntős helyezés fűződik a Szombathelyi Vízmű SC versenyzőihez az úszók 14. alkalommal megrendezett rövidpályás országos bajnokságán.

Horváth Erika

Az úszók idei rövidpályás ob-jén a Vízmű SC-ből egyéni számban Barta Mártonnak sikerült fináléba jutnia – 100 m vegyesen 55,60 másodperces eredménnyel ötödik helyet szerzett Kozma Dominik, Cseh László, Bernek Péter és Holló Balázs mögött. A Vízmű SC Barta Márton, Tejes Péter, Olajos Dorottya, Barta Hanna összeállítású 4x50 méteres mix vegyesváltója 1:52,43-dal hatodik lett. A szombathelyiek férfiváltója két hetedik helyet szerzett; 4x100 méter vegyesen (Szuák Ákos, Tejes Péter, Lisztes Dusán, Barta Márton) 3:57,02, 4x200 méter gyorson (Barta, Szuák, Lisztes, Tejes) 7:48,57 perc alatt ért célba.

Budavári István vezetőedző elmondta, hogy az idén az ifjúsági korosztályban vb-aranyat, -ezüstöt és -bronzot, valamint két Eb-ezüstöt is szerzett Barta Márton hosszabb pihenő után három hete kezdte újra a munkát, ezért nem indult még két legsikeresebb számában, 200 és 400 vegyesen. Most viszont már gőzerővel dolgozik, annál is inkább, mert ifi-vb-érmesként ő is tagja a december 13-17. között Koppenhágában rendezendő rövidpályás Eb-n induló felnőtt válogatottnak.

A kiemelt kép csak illusztráció. Forrás: VN-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában