Meglepetésre kiesett az Atlético

2017.12.07. 20:41

A csoportkör után kialakult a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnye

Kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb 16 csapatának mezőnye. Meglepetésre a tavalyi elődöntős spanyol Atlético Madrid csak az Európa Ligában folytatja a küzdelmeket. 

Pum András

Befejeződtek a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei. Valamennyi ágról az első két helyezett együttes jutott a 16 közé, míg a harmadikak az Európa-ligában folytatják szereplésüket. Az A csoportban a Manchester United és a Basel jutott tovább, harmadik a CSZKA Moszkva. A B-ben sem borult a papírforma, a Paris Saint-Germain és a Bayern München kvalifikálta magát, a Celtic Glasgow Európa-ligás. A C-ben született a csoportkör legnagyobb meglepetése, a favorit Chelsea csak második helyen zárt, az élen a Roma végzett. Az igazi szenzáció mégsem ez, hanem, hogy noha az utolsó körben még volt esélye, az Atlético Madrid nem jutott tovább, az Európa-ligában vigasztalódhat. A D csoportban a Barcelona esélyeshez méltóan a Juventus előtt nyerte a kvartettet, harmadik a Sporting Lisszabon. Az E csoportban a Liverpool és a Sevilla lépett tovább, a Szpartak Moszkva számára marad az EL. Az F felségjelűben a Manchester City elsősége nem meglepetés, az már sokkal inkább, hogy mellette – éppen az angolok legyőzésével – az ukrán Sahtar Donyeck a másik továbblépő, a Napolinak marad a második számú kupasorozat. A G csoport volt a legkönnyebb négyes, a Besiktas, és a Porto végzett az első két helyen, harmadik a Gulácsi Péterrel felálló Leipzig. Végezetül a H csoport legnevesebb lemaradója a harmadik Borussia Dortmund, a Tottenham a Real Madriddal „kézenfogva” a két továbbjutó.

A 16 között oda-visszavágós rendszerben folytatják a csapatok. A nyolcaddöntő párosítását hétfőn Nyonban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában