A Keravnos győzött

2017.12.06. 20:14

Csoportmásodikként lépett tovább az Egis Körmend

Bár sokáig meccsben volt az Egis Körmend a ciprusi Keravnos otthonában, de a 16 eladott labda és az utolsó tíz perc pontszegénysége nem fért bele a csoport döntőjébe. A hazaiak kihasználták a körmendiek hibáit és megnyerték a D csoport küzdelmeit.

Németh Zsolt

Ferencz Csaba (labdával) nincs százszázalékos állapotban, ciprusi fellépéséről a meccs előtt döntenek. Fotó: Szendi Péter

Keravnos – Egis Körmend 75–65 (19–13, 13–20, 27–21, 16–11)

Nicosia, FIBA Europe Cup mérkőzés, V: Vovk (horvát), Manheim (izraeli), Oliot (francia)

KERAVNOS: Scott 6/6, BARKER 17/9, Michail 7/3, Parks 4, ABUKAR 26/3

Csere: KING 5, T. Davis 10/6, Koronides -, Neophytou -

Vezetőedző: Christophoros Livadiotis

KÖRMEND: Wright 5/3, Hollins 12/3, Németh Á. 2, S. Davis 6/3, Horti 6

Csere: CSORVÁSI 10, TUOYO 7/3, Fanning 4, FERENCZ 13/9, Halász -, Koch -

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása. 5. p.: 9-6. 8. p.: 17-9. 15. p.: 19-26. 17. p.: 26-26. 24. p.: 46-42. 27. p.: 57-51. 35. p.: 61-56. 38. p.: 71-56.

Kipontozódott: D. Smith 32. p.

A csapatok már biztos továbbjutóként léptek pályára, csupán a csoportelsőség volt a tét.

Németh és Horti pontjaival indult a meccs, a vendégelőny a negyed feléig kitartott. De a Körmend megállt hatnál, a hazaiak viszont 11-0-s rohanással léptek el. A 8. percben tört meg a körmendi kosárcsend, Wright és Csorvási találataival. Tíz perc után hattal volt előrébb a Keravnos. A vendégek bevetették Fanninget és Ferenczet is. Csorvási kettese és Ferencz hármasa után a hazaiak kértek időt, egy pontra csökkent a különbség. De robogott tovább az MTE, 13-0-s rohammal, hét ponttal vezetett a negyed közepén. A hazaiak az 5. percben találtak be először, majd Horti ellen ítéltek sportszerűtlen hibát. Három perccel a nagyszünet előtt egyenlített a Keravnos, Gasper Potocnik kért időt. Hollins öt pontjával újra az Egis Körmend vezetett, de a dudaszó pillanatában a Keravnos egyetlen pontra csökkentette hátrányát. (32-33)

A nagyszünet után sűrűbben jöttek a kosarak mindkét oldalon. Két perc alatt 16 pont esett, és nem álltak le a csapatok. Négy perc után néggyel ment a Keravnos, amely több labdát szerzett és növelte előnyét. Barker hármasa után hét volt közte, jöhetett a körmendi időkérés, amit Davis hármasa követett, de a hét pontos hátrány stabilnak bizonyult. Aztán Csorvási zsákolt, de King kettese után megint hét volt közte. A 3. negyed végéig ezt kettővel sikerült csökkenteni. A 10 addig eladott labda éreztette hatását, de hajtott a győzelemért az Egis Körmend. Az utolsó negyed elején aztán jóval nehezebben találtak be a felek. Négy perc után csak egy-egy kosár volt a csapatok teljesítménye. Az Egis Körmend kivédekezett egy hazai támadást, de a 13. eladott labda nem csak a sorszáma miatt nem volt szerencsés. A Keravnos hármast dobott belőle és nyolccal lépett el. Barker büntetőből ezt tízre növelte, egy újabb eladott labda után megint Gasper Potocnik kért időt. Nem sok hatása lehetett, mert hamarosan jött a következő, 15 pontos körmendi hátránynál, amikor még mindig csak kettő pontnál tartott a csapat az utolsó tíz percben. Csorvási és Hollins változtatott ezen, Fanning is bedobott két büntetőt, de már csak egy perc volt hátra. Ferencz hármasa után hatig sikerült zárkózni, de ennél közelebb már nem tudott lépni az Egis Körmend. A Keravnos nyerte a mérkőzést és a csoportot is. A piros-feketék a sorozat J csoportjában folytatják szereplésüket, ahol egyik ellenfelük az Alba Fehérvár lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában