Egis Körmend

2017.12.01. 19:43

Egy időben két fronton a körmendi kosárcsapat

Szombaton este 18 órától az Alpok-Adria Kupa keretein belül a cseh BK ARMEX Decin vendégeként lép pályára az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata.

Németh Zsolt

Decinben Ziga Mravljak irányítja a csapatot Fotó: Szendi Péter

Legalábbis a körmendi együttes egy része Csehországban lép pályára, hiszen ugyanabban az időpontban rendezik a hazai All-Star Gálát, amelyen nemcsak Ferencz Csaba, Marquis Wright és Justin Tuoyo képviseli a klubot, de a nyugati csapat vezetőedzőjeként Gasper Potocnik és segítője, Hencsey Tamás is.

A 650 kilométerre lévő Decinbe már pénteken elutazó csapatból azonban nem csak ők hiányoznak, hanem Eric Fanning is, aki még nem épült fel teljesen bokasérüléséből. Sőt, lehet, hogy még szűkebb lesz az utazó keret.

Decinben Ziga Mravljak irányítja a csapatot Fotó: Szendi Péter

Decinben Ziga Mravljak irányítja majd a csapatot.

- Biztosan remek élmény lesz számomra ez a találkozó, hiszen én vezethetem a csapatot – mondta a szlovén má-

sodedző. – Persze ez teljesen más feladat lesz, mint a megszokott, de régóta együtt készülünk, most is azon dolgoztunk, hogy nyerni tudjunk a Decin otthonában is. Ez nem lesz könnyű, hiszen láthattuk, hogy erős, fegyelmezett csapat a leendő házigazda. Légiósok és további két meghatározó játékosuk nélkül is remekül helytálltak Körmenden, a 77-71-es hazai győzelemmel záruló találkozón. Emiatt is nagyon komolyan kell vennünk ezt a meccset. Az itthon látottakból igyekszünk tanulni, jobban kell figyelnünk a kizárásokra, hiszen 14 támadólepattanót gyűjtöttek, amit nem szabad újra megengednünk. És meg kell állítanunk a gyorsindításaikat is. Szeretik erőltetni a gyors játékot a lepattanók, szerzett labdák után, ennek megállítása lehet a legfontosabb feladatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában