GYőr

2017.12.12. 21:32

Futsal: ismét elverte a bajnokot a HVSE

A bajnoki címvédő Rába ETO vendégeként aratott bravúros győzelmet az NB I-es futsalbajnokság 10. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Hajmási Milán lendületben – ezúttal két góllal segítette csapatát Fotó: Unger Tamás

 

Hajmási Milán lendületben – ezúttal két góllal segítette csapatát Fotó: Unger Tamás

Rába ETO Győr-Swietelsky-Haladás VSE 3-4 (1-3). – Győr, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Czene-Joó Á., Tamási P., Kubicsek M.

Győr: Tóth Gy. – Da Rocha, Martinez, Rodriguez, Dávid. Csere: Alasztics (kapus), Klicsó, Papp, Klacsák, Tama, Vas, Sáhó, Bognár. Edző: Rodriguez Nebreda Javier.

HVSE: Sásdi – Horváth P., Gyurcsányi, Hajmási, Michel. Csere: Matyi (kapus), Sipos G., Hegyesi, Öreglaki, Németh P., Márkus, Vidák. Edző: Turzó József.

Gólszerzők: Da Rocha (18.), Rodriguez (31.), Vas (38.), illetve Sipos G. (9.), Da Rocha (17., öngól), Hajmási 2 (20., 34.).

Bár Győrben anyagi gondokról szólnak a hírek, az ETO mégiscsak bejutott az UEFA Futsal Cup négyes döntőjébe, és a honi élmezőny tagjaként, címvédőként a hétfő esti bajnokinak is esélyese volt. Igaz, a Haladás a szombathelyi szezonnyitón legyőzte neves ellenfelét.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a Haladás teljesen egyenrangú riválisnak bizonyult. Sőt egyre több szombathelyi helyzetet láthatott a közönség. Így nem hatott meglepetésként, hogy a vasiak a 17. percben már 2-0-ra vezettek. Időt kért az ETO, rendezte a sorait, fokozta a nyomást, a tempót, sikerült szépítenie. Ám az egyenlítés nem jött össze – ráadásul Hajmási az első félidő lefújása előtti pillanatokban góllal zárt egy kontrát. Fordulás után is ki-ki meccset láthatott a közönség. Az ETO nem bírt a roppant szervezett, motivált – ám nem csak a védekezéssel foglalkozó – szombathelyiekkel. Így nagyon korán átállt vészkapusjátékra. Sikerült is szűkítenie a különbségen, de mielőtt igazán belelkesedett volna, Hajmási másodszor is betalált (34. perc: 2-4). A hajrát ugyan szorossá tette az ETO, de a bravúros győzelmet már nem engedte ki a kezéből a Haladás – és ismét megverte a bajnokot.

Turzó József: – Alaposan felkészültünk az összecsapásra, becsülettel beleálltunk a meccsbe – ennek eredménye a szerintem megérdemelt győzelem. Védekezésben stabilak voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki és nagyot küzdöttünk. Büszke vagyok a csapatomra, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Oda-vissza vertük a nagyon erős Győrt, ez mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában