Kézi

2017.12.05. 21:36

Megyei rangadón győzött a Sárvár

A 11. fordulóval befejeződött az NB II-es női kézilabda-bajnokság őszi szezonja – búcsúzásként a Sárvár megyei rangadót nyert a Bük ellen.

Tóth Gábor

Sárvár–Bük: 23-17. A hazaiak játékosa, Doncsecz Dorina (labdával) remekül játszott. Fotó: Szendi Péter

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U21- Bajnok DSE Nemesvámos 22-21 (10-9). – Szombathely, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Lábadi J., Sipos J.

SZKKA: Lőrincz – Devecseri, Szuhogyi 1, Málovics 2, Szmolek, Bódi, Dénes 2. Csere: Kozma 2, Kulcsár 11, Keszei, Marton, Bozzai 4. Bognár, Kovács T.. Edző: Józsa Krisztián.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, az esélyesebb vendég nem tudott meglépni – Bognár Franciska nagyot játszott. A szombathelyi lányok fegyelmezetten vezették támadásaikat, így a félidőt előnnyel zárták. A második játékrészt rosszul kezdte a házigazda, az ellenfél átvette a vezetést. Az időkérés azonban használt, Kulcsár Dorottya vezérletével 8-1-es rohamot vezetett az SZKKA. A találkozó végére visszazárkózott az ellenfél, de a szombathelyiek már nem engedték ki a kezükből a győzelmet – és a forduló meglepetését szolgáltatták.

Sárvár–Bük: 23-17. A hazaiak játékosa, Doncsecz Dorina (labdával) remekül játszott. Fotó: Szendi Péter

Sárvárfürdő Kinizsi-Büki TK 23-17 (14-11). – Sárvár, 400 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas L., Miksó D.

Sárvár: Petróczi – Soós 1, Jenőfi 3, Nardai 2, Farkas 6/5, Doncsecz 4, Kokas 4/2. Csere: Varga Á. (kapus), Vajda, Cser 3, Szondy, Földi, Farkas L., Horváth E., Góman. Edző: Rozmán Gergő.

Bük: Harasztovics – Binder 2, Csóka 2, SZABÓ D. 9/5, Szenczi, Csabai, Szabó N. 3. Csere: Kálmán, Szalai (kapusok), Pukler, Markó 1, Gulyás, Németh B., Megyeri, Horváth K. Edző: Mátés István.

Rekordszámú néző előtt felfokozott hangulatban kezdődött a megyei rangadó. A Sárvár egy 4-0-s szériával nyitott, megadva ezzel a mérkőzés alaphangját. A több játékost is nélkülöző bükiek nehezen találtak rést a sárvári falon. A második játékrészt ugyancsak a Sárvárfürdő kezdte jobban, és egy 6-0-s sorozattal gyakorlatilag a 43. percre el is döntötte a találkozót (20-11). A végére a hazaiak kiengedtek egy kicsit (52. perc: 20-15), ám így is magabiztosan, végig vezetve győztek.

Körmendi DMTE-Vady Mosonszolnok 21-23 (12-10). – Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Glitsch G., Lebár B.

A Körmend megszorongatta a listavezetőt, ám a meglepetés elmaradt. A Mosonszolnok ha nehezen is, de érvényesítette a papírformát.

A Celldömölki VSE nem lépett pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában