Idegenbeli diadal

2018.01.26. 20:25

Egy góllal verte a Viktória a Slovant

Szép győzelmet aratott a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata a szlovák Slovan Bratislava vendégeként.

Pum András

Öröm a köbön. Siklér Kinga (középen) gólt szerzett, majd gólpasszt adott Heike Manhartnak (balról). Az osztrák légiós szintén gólpasszt adott csapattársának. Háttal Kun Barbara. Fotó: Unger Tamás

Slovan Bratislava-Haladás-Viktória FC 1-2 (0-1). – Pozsony, 50 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés, műfű.

Haladás-Viktória FC: Bíró (Dömsödi, 46.) – Kopcsácsándi, Fördős, Tálosi, Kun – Szakonyi (Harsányi, 46.), Tóth A., Fábián, Király (Kiss Zs., 46.) – Manhart, Siklér. Edző: Simon Attila.

Öröm a köbön. Siklér Kinga (középen) gólt szerzett, majd gólpasszt adott Heike Manhartnak (balról). Az osztrák légiós szintén gólpasszt adott csapattársának. Háttal Kun Barbara. Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiektől Öreg Cintia bokasérülés, Harsányi Andrea munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott, és noha Balogh Henrietta térdsérülése után már edz, óvatosságból még nem lépett pályára. Az első tíz perc tapogatózó, óvatos játékkal telt el. Majd fokozatosan fölénybe került a szombathelyi együttes, sorozatban dolgozta ki helyzeteit a szlovák élvonal második helyén álló Slovan Bratislava ellen. A 25. percben egy gyors vasi kontra futott a pályán: Manhart passzával Siklér lépett ki, majd 25 méterről a kifutó kapus felett a hálóba emelt (0-1). A félidő hátralévő részében is a vendégek irányították a játékot. Szünet után a szlovákok kerültek fölénybe, ám mégis a viktóriások szereztek gólt. Az 50. percben Siklér szöktette Manhartot, aki kicselezte a kapust, majd az üres kapuba helyezett (0-2). A gól után ismét a vasiak domináltak, futószalagon gyártották helyzeteiket, nem engedték kibontakozni a hazaiakat. A 77. percben viszont egy labdavesztés után szépítettek a hazaiak (1-2).

A mérkőzést kézben tartó Viktória biztató játékot nyújtott a jó erőkből álló Slovan ellen.

Simon Attila: – Nagyon hasznosak az ilyen mérkőzések, több tapasztalatot lehet leszűrni belőlük, mint a fiúcsapatok elleni találkozókból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában