futsal

2018.01.10. 18:56

Futsal: egy pontot ért az öt zöld-fehér gól

Gólgazdag, parázs meccset vívott a jó erőt képviselő Veszprém otthonában a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata – és értékes döntetlennel tért haza.

Tóth Gábor

Öreglaki Norbert fontos találatot szerzett a mozgalmas veszprémi összecsapás hajrájában Fotó: Unger Tamás

Futsal Club Veszprém– Swietelsky-Haladás VSE 5-5 (2-2). – Veszprém, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Farkas B. (Czene-Joó).

Veszprém: Schmidmajer – TATAI, Tar, Püspök, BOROMISZA. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Ruzicska, Bognár, Apatini. Edző: Madarász János.

HVSE: Sásdi – ÖREGLAKI, Horváth P., MÁRKUS, MICHEL. Csere: Matyi (kapus), Sipos G., Hegyesi, Németh P., Gyurcsányi, Németh E., Hajmási M., Vidák, Bencsik. Edző: Turzó József.

Gólszerzők: Tatai 3 (7., 23., 32.), Boromisza 2 (11., 37.), illetve Németh E. 2 (18., 31.), Márkus (19.), Hajmási (34.), Öreglaki (38.).

Kiállítva: Sásdi (37.).

Az idei első játéknapon, a 12. fordulóban két közvetlen rivális csapott össze, ráadásul a Veszprém hazai pályán hibátlan volt a találkozó előtt.

Öreglaki Norbert fontos találatot szerzett a mozgalmas veszprémi összecsapás hajrájában Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek csapkodó játékkal, rengeteg eladott labdával nyitottak; amit büntetett a házigazda, és az első félidő közepén már 2-0-ra vezetett. Időkérés után rendezte sorait a HVSE, szervezettebb játékkal folytatta, átvette az irányítást, és a szünetig sikerült egyenlíteni. Fordulás után is motiváltan, gyorsan, ám nagy hibaszázalékkal futsalozott a zöld-fehér gárda – a 23. percben például már négy faultnál járt, később össze is jött a kisbüntető... A koreográfia pedig állandósult: gólt rúgott a Veszprém, egyenlített a Haladás. A hajrában Sásdi a hatoson belül szabálytalankodott, gólhelyzetben buktatta a kilépő védőt. Kiállították, a büntetőt pedig berúgta a Veszprém, ezzel 5-4-re vezetett. Rögtön öt a négy elleni játékra váltott a vasi alakulat, és gyorsan egyenlített (38. perc: 5-5) – negyedszer a mérkőzés folyamán. Az utolsó két percben mind a két kapu előtt adódott helyzet, de gól már nem született. Összességében igazságos a döntetlen.

Turzó József: – Ez a találkozó remek propagandája volt a futsalnak – minden benne volt, amit a sportág fel tud vonutatni. Támadásban a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk, ám közben gyermeteg hibákat is vétettünk, ezért meg kellett elégednünk az egy ponttal.

A Swietelsky-Haladás VSE hétfőn (18.15) rangadót játszik, a listavezető Berettyóújfalut fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában