téli szünet

2018.01.05. 21:19

Futsal: voltak jobb és gyengébb pillanatok

A tabella negyedik helyén tölti a rövid téli szünetet a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.

Tóth Gábor

Turzó József szerint felemásra sikeredett az ősz Fotó: Unger Tamás

A nyáron sikerült megerősíteni a zöld-fehér gárda keretét: Michel Melo és Lonardo Mendes személyében két rutinos, minőségi brazil légiós érkezett. Ráadásul a csapat magja együtt maradt, és folytathatta a munkát a tavaly szezon közben érkező, a rossz helyzetben lévő Haladást végül bravúrosan a felsőházi rájátszásba kormányzó edző, Turzó József. A Haladás érdekes őszt produkált, oda-vissza verte például a bajnoki címvédő Győrt, idegenben szorongatta meg a listavezető Berettyóújfalut, de kikapott az utolsó előtti Aramistól, és kétszer is alulmaradt a Nyírgyulaj ellenében. Ettől függetlenül hat győzelmet, négy vereséget számlálva a közvetlen élmezőny tagja, negyedik a tabellán. És a Magyar Kupában is ott van a legjobb nyolc között.

Turzó József szerint felemásra sikeredett az ősz Fotó: Unger Tamás

- Felemásra értékelem az őszt – árulta el Turzó József, a Swietelsky-Haladás VSE edzője. – Voltak figyelemre méltó eredményeink, olykor igazán szép, korszerű futsalt mutattunk be, de valamiért nem tudtuk állandósítani a jó formánkat. Különösen a szezonzárón, a Nyírgyulaj elleni, hazai pályán elszenvedett vereség fájó számomra – azt a meccset illett volna behúzni. Alakul a csapatunk, léptünk előre mind védekezésben, mind támadásban, de még mindig nem tartunk azon a szinten, amit én elvárnék. A fiúk erőnlétével, hozzáállásával viszont nem volt gond. Sajnos az őszi hajrát már Mendes nélkül tudtuk le, légiósunk súlyos térdsérülést szenvedett, megműtötték, ebben a bajnokságban már nem léphet pályára. A kiesése komoly érvágás, egy stabil, kemény védőjátékost veszítettünk el a személyében – ha a végelszámolásnál ott akarunk lenni a legjobbak között, akkor őt mindenképpen pótolnunk kell. Ilyenkor télen nem könnyű igazolni. Kevés a minőségi magyar játékos, ráadásul nagyon drága. Ezért is fordul a piac a légiósok felé. Információm szerint a közvetlen riválisaink közül a Berettyóújfalu, a Dunaferr, a Veszrém és a Nyírgyulaj is igazol, erősít. Vagyis nagyon nehéz tavasz vár ránk. Ugyanakkor szeretnénk tartani a célkitűzésünket, megpróbálunk dobogón végezni a bajnokságban és érmet szerezni a kupában.

A rövid téli szünet véget ért, a Swietelsky-Haladás VSE hétfőn 19 órakor a Veszprém vendégeként kezdi meg a 2018-as esztendőt. Szombathelyen nagy küzdelemben a zöld-fehérek nyertek 3-2-re. A Veszprém főleg hazai pályán erős, öt győzelméből négyet ugyanis saját közönsége előtt gyűjtött be. Nem vár könnyű meccs a vasiakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában