kosárlabda

2018.01.12. 21:39

Hétvégi duplázás előtt a körmendiek

A hazai bajnokságban és az Alpok-Adria Kupában is szerepel az Egis Körmend a hétvégén. Szombaton (18.00) a MAFC otthonában vendégeskednek a piros-feketék, vasárnap (18.00) a Komarno együttesével meccselnek.

Tóth Judit

Dupla meccses hétvége előtt állnak a körmendiek, szombaton Budapesten lépnek pályára a MAFC-nál a NB I-es, A csoportos hazai bajnokság 15. fordulójában. A fővárosiak három győzelemmel, 11 vereséggel a tabella 12. helyén állnak, a Sopronnal és a Jászberénnyel azonos a mérlegük. A legutóbbi két mérkőzésükön nem teljesítettek fényesen a budapestiek, még decemberben Jászberényben gyűjtöttek be egy 11 pontos vereséget. Az elmúlt hétvégén rendezett fordulóban a Sopront fogadták hazai pályán, és Sabáli Balázs legénysége is legyűrte őket nyolc ponttal. Két alsóházi rangadót buktak el tehát a fővárosiak a közelmúltban, a Körmendnél meg egyik meccs követi a másikat, nemzetközi és hazai porondon is helyt kell állniuk a vasiaknak. A hétre kiírt négy meccsből már kettőn túl vannak, felemás eredménnyel. Hétfőn a Sentjurnál 16 pontos vereséget szenvedtek az Alpok-Adria Kupában (AAC). Szerdán hazai pályán viszont javítottak, kiélezett, kemény meccsen hat ponttal megverték a litván Nevezist a FIBA Europe Cupban.

A Körmend és a MAFC már találkozott egymással ebben a szezonban, mindjárt a bajnokság elején, a második fordulóban. Szoros meccset játszott akkor a két csapat, végül két ponttal nyertek a körmendiek, bár többször is vezetett a fővárosi együttes.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője elmondta, hogy a MAFC elleni találkozó egyértelműen prioritást élvez, mindenképpen győzni szeretnének.

– Nem lesz könnyű dolgunk, a MAFC veszélyes lehet, nem becsüljük le az ellenfelünket. Meglepetést is okozhat, ha nem koncentrálunk eléggé. Tisztában vagyok vele, hogy ez a hét mindenkinek nehéz és fárasztó, ennek ellenére fegyelmezett játékot várok a csapatomtól. Számunkra nagyon fontos ez a mérkőzés, hiszen bajnoki fordulóról van szó. Bízom abban, hogy a játékosaim fizikálisan és mentálisan is bírják és rendben lesznek, hiszen nekünk csak a győzelem elfogadható.

A vasiak a MAFC elleni találkozót követően nem térnek haza Körmendre, Budapesten maradnak, onnan mennek át Komarnóba vasárnap. Az Alpok-Adria Kupa utolsó csoportmérkőzését játsszák a szlovákok ellen. A Körmend jelenleg második, míg a Komarno a harmadik a csoportban. Rajtuk kívül még a cseh Decin és a szlovén Tajfun Sentjur küzd ebben a kvartettben. A csoportból való továbbjutás lesz a tét vasárnap este. Ha nyer a Körmend, akkor egyértelműen továbbjutó, ha nem, akkor mérlegük azonos lesz a Komarnóval (három győzelem, három vereség), és az egymás elleni eredmény dönti el, melyik csapat megy tovább a legjobb nyolc közé a Decin mellett.

Potocnik mester Komarnóban is győzelmet remél, bár a hazai pálya a szlovákoknak kedvez.

– Mindent megteszünk a továbbjutásért, de mint mondtam, elsődlegesen a bajnoki találkozóra koncentrálunk, utána hangolódunk az Alpok-Adria Kupa csoportmérkőzésére – zárta szavait a vezetőedző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában