Egis körmend

2018.01.13. 20:52

Nehéz körmendi győzelem a fővárosban

Ha nehezen is, de hozta a kötelező győzelmet az Egis Körmend a MAFC vendégeként a bajnokság 15. fordulójában. A vasiak jól megküzdöttek a lelkesen, de nagyon sok hibával játszó fővárosi együttessel, végül 11 pontos körmendi sikerrel zárult a mérkőzés.

Tóth Judit

Halász Ákos emelkedett ki teljesítményével a körmendiek közül Fotó: Unger Tamás

Halász Ákos emelkedett ki teljesítményével a körmendiek közül
Fotó: Unger Tamás

MAFC – Egis Körmend 62-73 (20–16, 17–22, 10–17, 15–18)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 1000 néző V: Benczur T, Farkas G., Gál J.

MAFC: Davis 15/9, Mccray 13/9, FODOR 19, Cvetkovics 7, Hot 2. Csere: Lakosa, Peringer 4, Lakits 2 Vezetőedző: Bors Miklós

KÖRMEND: Hollins 12/3, HALÁSZ 16/9, Tuoyo 3, Horti 2, Ferencz 10/9, Csere: Fanning 14/3, Davis-Smith 4, Csorvási 10, Bán 2, Németh Á., Oroszi

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása. 5. p.: 13-9. 9. p.: 18-13. 13. p.: 26-20 17. p.: 34-36 . 23. p.: 40-41, 28. p. 47-48, 33. p. 58-60

Kipontozódott: Cvetkovics (36.perc)

Kiállítva: Hot (17. p)

A várakozások ellenére nem volt sima a MAFC-Egis Körmend találkozó, sőt nagyon is megszenvedték ezt a találkozót a piros-feketék. Pedig a korábbi eredmények alapján toronymagasan a vasiaknak voltak esélyesek, hiszen a fővárosiak 3 győzelemmel, 11 vereséggel a tabella alján foglaltak helyet. A körmendieknek ez már a harmadik mérkőzése volt a héten, szerepeltek az Alpok-Adria Kupában és a FIBA Európa Kupában is. Éppen ezért talán a fáradtabban kezdett a Körmend, kevésbé tudtak koncentrálni, támadásban és védekezésben is akadtak hibák.

A kezdőcsapatban helyet kapott Halász Ákos, aki jól játszott a legutóbbi FIBA Európa Kupa mérkőzésen. Halász szerezte a találkozó első kosarát is, mindjárt egy hárompontossal köszönt be, amire a másik oldalon azonnal jött válasz, Mccray volt eredményes. Az első negyedben sok hibával játszottak a csapatok, jól védekezett a MAFC igaz, a támadásaik nekik sem nagyon jöttek össze. Jobbára kapkodó kosárlabdát hozott az első játékrész, két rohangáló csapat benyomását keltette a két együttes. A 17. percben Hot kiállítása borzolta a kedélyeket, a hazaiak montenegrói játékosát egy durva könyöklést követően küldték ki a pályáról. Ezután fordított a Körmend, igaz csak pár pont volt az előny, a szünetben is csak egy ponttal mentek a piros-feketék.

A harmadik negyed első felében a dobószázalék még az eddiginél is gyengébbre sikeredett, 5 perc elteltével három pontot szerzett a Körmend, ötöt a MAFC. Ritkán lehet ennyi homályt és orrba dobott gyűrűt látni a hazai NB I-ben, mint amit most mutatott a két csapat. Pontszerzésben sikerült alulmúlni magát mindkét együttesnek. Ezután megélénkült a mérkőzés, de még mindig sok volt a hiba, a vendégek részéről Ferencz és Fanning, a hazaiak közül az ex-körmendi Fodor Márton szállított pontokat.

A negyedik negyedben egyértelműen a Körmendnek állt a zászló, látszott, hogy mindenképpen meg akarják nyerni a találkozót. A játék továbbra sem volt összeszedettebb, elképzelés nélkül, dobás-futás-dobás menetrendben zajlottak a pályán az események. Ez eladott labdákat, pontatlan dobásokat eredményezett mindkét oldalon. Talán a végjátékra el is fáradtak a fővárosiak, a Körmendnek meg egy hajszálnyival jobban jöttek a sikeres dobások, különösen Halász teljesítménye volt meghatározó az utolsó negyedben. A vasiak tíz pontra megugrottak, amit még egy ponttal növelni tudtak, így 11 pontos vendég győzelem született.

A találkozót senki nem jegyzi fel emlékkönyvébe, ez egészen biztos. A Körmendnek sikerült a győzelem, ennél többet nem lehet érdemben mondani a találkozóról, hacsak azt nem, hogy lehet tanulni a hibákból a következő mérkőzésekre.

Gasper Potocnik: Nehéz meccs volt, ez elmúlt hetek mérkőzéssorozata, komoly terhelése meglátszott

a csapaton. Sok tiszta helyzetet hibáztunk, de nyertünk, ez most a legfontosabb.

Bors Miklós: Küzdöttünk, ezért dicséret jár a játékosoknak. Már az elején kiesett a játékból

irányítónk, Hot, ez nehezítette a helyzetünket, és az amúgy sem bő keretünk is tovább fogyott. Külön

köszönet a szurkolóknak, akik mellettünk állnak hétről-hétre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában