röplabda

2018.01.12. 21:47

Rajt a röplabda NB I. alsóházában

A hétvégén folytatódik az NB I-es női röplabdabajnokság. A Haladás Szombathely újonc csapata számára most, az alsóházban következnek majd a ki-ki meccsek.

Horváth Erika

Nem volt könnyű a nyíregyháziak magas és pontos sáncaival megbirkózni – Milana Reljicnek ezúttal sikerült. Fotó: Szendi Péter

Az alapszakaszt két csoportban bonyolították le a női röplabda NB I-ben. A körmérkőzések után eldőlt, hogy melyik hat csapat folytatja majd a felsőházban (amit Extraligára kereszteltek át), és melyek lesznek tagjai az alsóháznak. Utóbbiba került a Haladás – miután eddig csak a Magyar Kupában ünnepelhetett győzelmet, bajnokin még nem –, két csoporttársa, a Gödöllő és az MTK, valamint a B csoportból érkező MTK, Palota és TFSE. A csapatokat a folytatásban nem kísértheti az alapszakaszbeli sikertelenség, hiszen az eddigi eredményeiket nem veszik figyelembe, tiszta lappal indul mindenki. Oda-visszavágós körmérkőzéssel kezdenek, azután három győzelemig tartó páros mérkőzések következnek. A két legjobb akár az Extraligába is felkerülhet, a leggyengébbnek viszont osztályozót kell játszania az NB I-ben maradásért.

Az első alsóházi fordulóban az alapszakasz két csoportjának sereghajtói találkoznak: a Haladás a TFSE vendége lesz – a mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik.

– Az erőviszonyok ismeretében könnyűnek tűnhet ez a mérkőzés, de a papírformát most idegenben kell igazolnunk – mondta dr. Mucsi Péter, a szombathelyiek vezetőedzője. – Mindenképpen nyernünk kell, ha a céljainkat el akarjuk érni. Ha minden jól alakul és a sérülések is elkerülnek minket, akkor az alsóházi hatos első felében, az 1–3. helyen szeretnénk végezni.

A csapat a karácsonyi ünnepek előtt két hét pihenőt kapott. Az év első hetében viszont minialapozásba, egy kis erő- és állóképesség-fejlesztésbe kezdtek – tudtuk meg Mucsi Pétertől.

– Egy hete a felsőházas Kaposvár otthonában játszottunk edzőmeccset hat szett erejéig. Biztató formát mutattak a lányok, szoros volt a játék, két játszmát meg is nyertünk. Főként annak örültem, hogy jó kedvvel, csapatként röplabdáztak, és aránylag stabil volt a nyitásfogadás is.

A vezetőedző elárulta, hogy gőzerővel dolgoznak azon, hogy új játékos(ok)kal tudják megerősíteni keretüket. Az idő sürget, hiszen január 31-én lezárul az átigazolási időszak. Még a téli szünet előtt elköszönt a csapattól, visszavonult az eddig munka mellett röplabdázó Merklin Ferencné Zubor Enikő. Fazekas Szilvia műtétje után lábadozik, egy hét múlva kezdheti az edzéseket. Bokor Laura és Horváth Dóra pedig egyetemi vizsgaidőszakuk után tud teljes értékű munkát végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában