KÖRKÉP

2018.01.18. 20:44

Tavaszi rajt előtt szuperligás tekecsapataink

A hétvégén megkezdődik a férfi teke Szuperliga tavaszi idénye. A Répcelaki SE-tekeshop.hu csapata a harmadik, a Balogunyom TK a tizedik helyről várja a folytatást.

Horváth Erika

Fotó: Pixabay

Fotó: pixabay.com

A 2017/2018-as férfi Szuperligában a Répcelaki SE-tekeshop.hu kilenc győzelemmel és két vereséggel a Szeged és a Zalaegerszeg mögött, a harmadik helyen telelt.

- A két nagy rivális elleni rangadók alakulása miatt csalódást jelentett számunkra az őszi harmadik hely, hiszen Szegeden és Zalaegerszegen is volt esélyünk. A lehető legkisebb különbséggel, 5:3-ra kaptunk ki mindkét élcsapattól – adott helyzetjelentést Kiss Zsolt, a répcelakiak edzője, szakosztályvezetője. – Ha hazai pályán sikerülne győznünk ellenük, előbbre léphetnénk. Tekeberkekben egyöntetű a vélemény: Répcelakon dől majd el a bajnoki cím. Attól függően osztozunk majd a dobogós helyeken, hogy mi lesz a végkimenetele a Répcelak-Szeged és a Répcelak-ZTK találkozónak.

A répcelakiak az FTC otthonában kezdik a tavaszt szombaton (14.00).

Az újonc Balogunyom TK két győzelme mellett kilenc vereséget számlál, ezzel a tizedik helyen áll a tabellán.

- Nagyjából ez a realitás, ennél jobbat nem nagyon remélhettünk – mondta Svajda Győző, az unyomiak szakvezetője. – A BKV Előrével és a Nyíregyházával vagyunk harcban a kiesés elkerüléséért; két csapatnak kell majd búcsúznia az első osztálytól. Itthon mindkettőt 7:1-re legyőztük, úgyhogy jó esélyünk van a bentmaradásra, hiszen pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény dönt majd. A 11 őszi meccsünkből hetet idegenben játszottunk, most fordított lesz a helyzet. A két rivális elleni és további hazai győzelmek sokat segíthetnének a célunk elérésében. A Balogunyom hazai környezetben – a VAOSZ-tekecsarnokban – szombaton 13 órától a Győr-Szol együttesét fogadja. A vasi csapatnak sérülés és egyéb elfoglaltságok miatt lesznek hiányzói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában