ZÁGRÁB

2018.01.25. 18:00

Vasárnap véget ér a kézi Eb

Befejeződtek a küzdelmek a középdöntős csoportokban a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon – négy válogatott maradt harcban az aranyéremért.

Tóth Gábor

A csoportmérkőzések után 12 csapat folytathatta a küzdelmeket a középszakaszban – az egy középdöntős csoportba kerülő gárdák az egymás elleni eredményeiket vitték magukkal. Az látható, hogy a magyar válogatott erős kvartettből esett ki, hiszen a D csoportot megnyerő Spanyolország, a második helyre befutó Dánia és a csoportból harmadikként továbbjutó Csehország a középszakaszban is remekül teljesített.

Középdöntő, végeredmény, I. csoport: 1. Franciaország, 2. Svédország, 3. Horvátország, 4. Norvégia, 5. Fehéroroszország, 6. Szerbia. II. csoport: 1. Dánia, 2. Spanyolország, 3. Csehország, 4. Szlovénia, 5. Németország, 6. Macedónia.

Kiesett tehát a címvédő Németország és nem jutott be a legjobb négy közé a házigazda Horvátország sem.

A pénteki elődöntőkben a hibátlanul menetelő, világbajnoki aranyérmes Franciaország az előző Eb-n másodikként záró Spanyolország ellen lép pályára (18.00), az olimpiai bajnok Dánia pedig Svédországgal csap össze (20.30). Az ötödik helyért Horvátország – Csehország (15.30) összecsapást rendeznek ugyancsak pénteken. Vasárnap a bronzmérkőzéssel (18.00) és a döntővel (20.30) zárul a kontinenstorna.

Az Eb eddigi helyezettjei: 7. Norvégia, 8. Szlovénia, 9. Németország, 10. Fehéroroszország, 11. Macedónia, 12. Szerbia, 13. Izland, 14. Magyarország, 15. Ausztria, 16. Montenegró.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában