szlovéniai visszavágó

2018.02.27. 19:48

Alpok-Adria Kupa – Hárompontos előnnyel érkezik a Körmend

A KK Zlatorog Lasko otthonában játszik az Egis Körmend az Alpok-Adria Kupa negyeddöntőjében szerdán este (19.00) – a mérkőzésen eldől a továbbjutás.

Tóth Judit

Csorvási Milánnak ismét meg kell küzdenie Milos Miljkovicssal Fotó: Szendi Péter

Múlt pénteken Körmenden találkozott egymással az Egis Körmend és a Lasko, végül a hazaiak javára dőlt el (85-82) az Alpok-Adria Kupa negyeddöntőjének első találkozója. A piros-feketéktől Horti Bálint hiányzott centerposztról, ő a válogatott litvániai szereplése miatt nem volt jelen. Rajta kívül az irányító Kevin Dillardot nem nevezte a szakvezetés a szlovének elleni találkozóra.

Néhány perctől eltekintve nem játszottak robbanékony meccset a Laskóval a vasiak, ezt Gasper Potocnik, a körmendiek vezetőedzője is elmondta a találkozó után. A szlovén szakember úgy véli, hogy játékosai nem azt mutatták a pályán, amit előzetesen megbeszéltek. Hagyták kívülről dobni az ellenfelet, s mivel a szlovének nagyon jó dobóformát fogtak ki, végig tartani tudták magukat.

A Lasko csapatából a két kisember, Baric és Thomas volt különösen eredményes, ők ketten szinte nem is tudtak hibázni a triplavonal mögül. A szlovének összesen 15 hárompontost gyűrtek be, a piros-feketék csak négyet.

Csorvási Milánnak ismét meg kell küzdenie Milos Miljkovicssal
Fotó: Szendi Péter

Nagyobb koncentrációra, összeszedettebb játékra lesz szükségük a körmendieknek, ha a legjobb négy közé akarnak jutni az Alpok-Adria Kupában. Az odavágón jól látszott, hogy a Lasko nem adja fel, így a kérdés az, hogy a hazai pályán kiharcolt hárompontos előny mire lesz elég.

– Támadásban és védekezésben is sokkal többet kell mutatnunk, jobban fel kell pörögnünk Szlovéniában. Hazai pályán hoztuk a kötelező győzelmet, de nagyon csekély különbséggel tudtunk nyerni, így nem sokat hibázhatunk a Lasko otthonában – mondta Potocnik mester.

Ales Pipan csapata a szlovén bajnokság sereghajtója, de játékosai tudnak meglepetést okozni. Különösen a kisemberek jelentik a csapat húzóerejét, palánk alatt kevésbé eredményesek. Jelen állás szerint ez igaz a Körmendre is, így ki-ki meccsre lehet számítani Szlovéniában.

A tét a továbbjutás: ha a Körmend nyer, vagy maximum két ponttal kap ki, az Alpok-Adria Kupa legjobb négy csapata közé jut. tj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában