SZOMBATHELY

2018.02.12. 15:07

Bravúros Haladás, magabiztos SZKKA a női kézilabda-bajnokságon

A Haladás VSE Sport Kft. bravúros győzelemmel, a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia kötelező diadallal folytatta az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságot.

Tóth Gábor

Márkus Dalma nagy formában védte hazai kaput, sokat tett a HVSE győzelméért Fotó: Nagy Jácint

Haladás VSE Sport Kft.- Nemzeti Kézilabda Akadémia 26-25 (16-14). – Szombathely, 300 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bacs J., Váltó Á.

Márkus Dalma nagy formában védte hazai kaput, sokat tett a HVSE győzelméért Fotó: Nagy Jácint

HVSE: MÁRKUS – SIMSIK 4, SZABÓ J. 8/2, Kaposvári 4, Takács 2, Baranyai, Kiss N. 1. Csere: Dudora (kapus), Gerencsér 1, Kozma 2, Hrabovszky 2, Sebestyén 2. Edző: Kovács László.

A Haladás a forduló előtt még listavezető balatonboglári gárdát fogadta – természetesen a vendégek léptek esélyesként pályára. A házigazda azonban meglepte ellenfelét, motivált játékkal nyitott és az első félidő közepétől a vezetést is átvette. A szombathelyiek remek védekezéssel, kiváló kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, és a gólszerzéssel sem volt probléma. A második játékrészben végig két-három góllal vezettek a vasiak, a NEKA kényetelen volt futni az eredmény után. A nagy rohanásban kapkodtak, sokat hibáztak a vendégek, csak közelíteni tudtak. A hazaiak a hajrában korábban is eldönthették volna a meccset, de két hetest is kihagytak, ám így is kicsikarták a győzemet – ezzel a játéknap bravúrját jegyezték.

Kovács László: – Nagyon jó meccset játszottunk, szép győzelmet arattunk. Köszönjük a szurkolók támogatását, a jövőben is azon leszünk, hogy rászolgáljunk a bizalmukra. A bravúros eredmény ellenére is a földön maradunk, a célunk továbbra is a bentmaradás.

Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-Rinyamenti KC Nagyatád 40-30 (20-14). – Szombathely, néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hantos D., Rózsahegyi B.

SZKKA: Schneck – Takács K. 4, Virág 3, Smid 3, TAKÁCS B. 5, Pődör R. 3, Csire 2. Csere: Pálinkás, Jurik (kapusok), MAYER 5/3, SCHNEIDER 9/1, Horváth P. 3, Szendrei 3, Szuhogyi, Bozzai. Edző: Füzesi Ferenc.

Az esélyesebb szombathelyiek nagy lendülettel kezdték a meccset, a vendégek csak egy ideig tudták tartani a lépést (13. perc: 8-7). Az első félidő második felében már egyre inkább ellépett az SZKKA. Fordulás után sem lassítottak a szombathelyiek, fokozatosan növelték az előnyüket, és a végül 9 gólig jutó Schneider Éva vezérletével biztosan nyertek – a végére nem maradt izgalom (50. perc: 34-26).

Füzesi Ferenc: – Kicsit nehezen melegedtünk bele, de aztán elkaptuk a ritmust, jól védekeztünk, sok gólt lőttünk. Összességében az történt meccsen, amit mi szerettünk volna, elégedett vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában