Budapest

2018.02.12. 15:22

Ezüst a serdülő ob-n a Szombathelyi Sportiskolától

A serdülő korosztály fedettpályás atlétikai országos bajnokságán is sikerült érmet szereznie a Szombathelyi Sportiskolának.

Horváth Erika

Németh Mihály Márk Fotó: Lengyák György

Egy évvel ezelőtt még nem sikerült érmet szereznie a fedettpályás ob-n újonc és serdülő korosztályban sem a Szombathelyi Sportiskola versenyzőinek. Idén Iker Natália újoncezüstje után a serdülőknél is dobogóra állhatott egy futó: Németh Mihály Márk – aki szintén a kőszegi Béri Balog iskola tanulója – 800 méteres síkfutásban lett ezüstérmes. 750 méterig ő vezetett, de győri riválisa jobban bírta a finist. Lengyák György és Kamarás Ákos tanítványa (nevelőedző: Gérnyiné Prácser Kinga, Szalay Miklós) így is több mint tíz másodperccel javította meg egyéni csúcsát.

Németh Mihály Márk
Fotó: Lengyák György

A SzoSI versenyzőinek eredményei. Fiú, 300 m: 6. Németh Mihály Márk 40,32. 800 m: 2. Németh Mihály Márk 2:08,1. 4x200 m: 6. Szombathelyi Sportiskola (Mohácsi Hunor, Ecker Dávid, Németh Bence, Vágner Erik) 1:43,33. Lány, 4x200 m: 14. Szombathelyi Sportiskola (Pánczél Vanda, Szakály Abigél Noémi, Foki Laura, Boros Abigél) 1:56,38.

A Magyar Atlétikai Szövetség nyílt versenyén a Haladás VSE atlétája, a cáki Bartalos Dávid 14,96 méteres egyéni csúccsal nyerte meg a hármasugrást. A Pécsi Orvostudományi Egyetem hallgatója több mint 20 centiméterel javította meg saját, tavaly felállított megyei csúcsát; eredményével a fedettpályás ranglista harmadik helyére ugrott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában