vesztettek

2018.02.27. 19:38

A hajrában buktak el a Haladás futsalosai

Nyerő helyzetből, 5-3-as vezetésről bukott rangadót a Dunaferr vendégeként a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.

Tóth Gábor

Dróth Zoltán lába lendül, nagyot játszott, három gólt is rúgott – hiába Fotó: Unger Tamás

A 16. forduló egyik rangadóján a negyedik fogadta a harmadikat, a csapatokat mindössze egyetlen pont választotta el egymástól.

Dunaferr DUE Ranalpin FC–Swietelsky-Haladás VSE 6-5 (2-3). – Dunaújváros, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Czene-Joó Á., Zimonyi P. (Janitzs G.).

Dunaferr: Reveland – Horváth N., Németh P., Fridrich, Fekete. Csere: Rigó (kapus), Cseresnyés, Schrancz, Szeghy, Pál, Varga, szabó, Csányi, Hosszú. Edző: Takó Csaba.

HVSE: Sásdi – Öreglaki, Horváth P., Márkus, Michel. Csere: Matyi (kapus), Sipos G., Gyurcsányi, Santos, Hajmási, Dróth, Vidák, Bencsik. Edző: Turzó József.

Gólszerzők: Pál Patrik 2 (4., 10.), Horváth N. (27.), Varga (31.), Németh P. (33.), Fridrich (38.), illetve Dróth 3 (4., 12., 21.), Vidák (10.), Hajmási (27.).

Dróth Zoltán lába lendül, nagyot játszott, három gólt is rúgott – hiába Fotó: Unger Tamás

A Dunaferr a tőle megszokott agresszív játékkal, kemény védekezéssel nyitott. De a Haladás gyorsan feltörte a reteszt. Ám a házigazda egy szabadrúgásból rögtön egyenlített, majd a vezetést is átvette. Ugyanakkor a Haladás így nem roppant meg, rohamozott tovább, és a szünetig meg is fordította az eredményt. Sőt, a remekül játszó Dróth gólja nyitotta a második félidőt (21. perc: 2-4). Nagy csata kerekedett a mérkőzésből, kénytelen volt kitámadni a házigazda, de a Haladás őrizte az előnyét (27. perc: 3-5). A szombathelyiek azonban eltékozolták a lehetőségeiket, amit büntettek a lelkes hazaiak, a hajrában átvették az irányítást és a 38. percben fordítottak. A végén még vészkapussal rohamozott a Haladás, de nem volt erő az egyenlítésre. Egy szinte végig kézben tartott meccset bukott el a HVSE, amely így lecsúszott a harmadik helyről.

Turzó József: – Szinte minden gól előtt súlyos egyéni hibákat követtünk el, ami egy ilyen szintű csapat ellen megengedhetetlen. Ennek eredménye a hat kapott gól és a megérdemelt dunaújvárosi siker. Sokkal többet vár mindenki tőlünk, és sokkal többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában