Ringben az ifjak

2018.02.07. 21:55

Svéd torna, egri edzőtábor vasiakkal

Lakotár Hanna és Hámori Luca Svédországban bokszolt, míg Buza Rómeó, Buza Rafael és Oláh-Vadász Zoltán egri edzőtáborban lépett kötelek közé.

Tóth Gábor

Hámori Luca (balról) és Lakotár Hanna az érmekkel Fotó: Fitt-Box ÖE

Az elmúlt hétvégén Svédországban, a Golden Girl elnevezésű nemzetközi női korosztályos ökölvívótornán vett részt a serdülő, ifjúsági és junior versenyzőket felvonultató magyar válogatott. A nemzeti csapatban helyet kapott a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két juniorkorú sportolója, Lakotár Hanna (51 kg) és Hámori Luca (60 kg). Hanna egy győzelemmel, egy vereséggel és ezüstéremmel zárta a tornát, míg Luca két győzelmet aratott, arany-éremmel tért haza. Mint azt klubedzőjüktől Varsányi Árontól megtudtuk, Lakotár Hanna a döntőben egy olyan orosz ellenféltől kapott ki nagy csatában, aki már 150 mérkőzés fölött jár, Hámori Luca pedig a korosztályos angol bajnokot verte a döntőben.

- Egy nagyon hasznos felmérő versenyen vagyunk túl, ahol 23 ország több mint 200 bokszolóval képviseltette magát – értékelt az Magyar Ökölvívó Szakszövetség honlapján a női válogatott szövetségi kapitánya, Kovács Mária. – Az eredményekkel meg vagyok elégedve, főleg annak tükrében, hogy minden öklözőnk első éves volt a saját korcsoportjában.

Hámori Luca (balról) és Lakotár Hanna az érmekkel Fotó: Fitt-Box ÖE

A legjobb magyar női bunyósok a jövő héten már Budapesten, a válogatónak is számító Énekes István-emlékversenyen vesznek részt.

Egerben rendezett edzőtáborban dolgoztak a serdülő fiúválogatott tagjai. A négynapos erőpróbán ott volt a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület testvérpárja, Buza Rómeó és Buza Rafael, valamint a szombathely Skorpió Box Club tehetsége, Oláh-Vadász Zoltán. A fiatalok a sok gyakorlás és erősítés mellett 27 menetet kesztyűztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában