nyerő széria

2018.03.30. 20:59

A Debrecen lesz a Haladás vendége szombaton

A labdarúgó NB I. 24. fordulójában szombaton 19.30-kor (TV: M4 Sport) a Haladás a Debreceni VSC-t fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Pum András

A szombathelyi és a debreceni csapat sem teheti a kirakatba eddigi tavaszi szereplését. A Haladás egy hazai bajnokiját (Vasas 3-0) megnyerte, viszont mindhárom idegenbeli találkozóját elveszítette. A Debrecen mindhárom tavaszi hazai mérkőzésén kikapott (Balmazújváros 0-2, Újpest 1-2, Mezőkövesd 2-3), a Puskás Akadémia ellen idegenben gól nélküli döntetlenre végzett. A vasiak mellett szól, hogy az új Haladás-stadionban a Debrecennél erősebb gárdák (FTC, Videoton) is elvéreztek, legutóbb az angyalföldieket küldték haza három góllal a zöld-fehérek. A Debrecen edzője, Herczeg András sérülés miatt nélkülözi bal oldali védőjét, Ferenczi Jánost. A hazaiak 23 ponttal a 11., a hajdúságiak 32 egységgel a negyedik helyen állnak.

Király Gábor reméli, hogy csapata folytatja a remek hazai szereplését Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

- Csakúgy mint mi, a debreceniek is tisztában vannak a mérkőzés fontosságával – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Nekik is, nekünk is megvannak a problémáink, de minden meccs más és más, két hete erre a mérkőzésre készülünk. Noha idegenben gyengébben szerepelünk, mint Szombathelyen, játékban nem látok nagy különbséget. Ám míg idehaza jó százalékban használjuk ki helyzeteinket, idegenben több ziccert is elhibázunk. Ott kell folytatnunk, ahol a legutóbbi, Vasas elleni hazai 3-0-s győzelemnél abbahagytuk. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de csodálatos szurkolótáborunk segítségével meg tudjuk nyerni a találkozót. Ramos és Tóth combsérülés, Halmosi eltiltás miatt hiányzik. Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics – Pinte, Rácz, Németh Márió, Mészáros – Rabusic.

- Az elmúlt két hét – csakúgy mint a korábbiak – kemény és jó edzésekkel telt, koncentráltan dolgoztunk – mondta a 42. születésnapját a meccs másnapján ünneplő Király Gábor. – Ennek a munkának ki kell jönnie a Loki ellen. Tény, itthon sokkal jobban szerepelünk, mint idegenben, azt viszont nem tudom pontosan megmondani, mi hiányzik ahhoz, hogy a Szombathely táblát elhagyva is sikeresek legyünk. Az Újpest, a Honvéd és a Mezőkövesd ellen csak egy gól döntött, mindhárom találkozón megvoltak a lehetőségeink. A Rohonci úton viszont sikeresek vagyunk, aminek egyik fő oka, hogy idehaza jobban koncentrálunk, mint idegenben. Tisztában vagyunk vele, hogy a Debrecen tavasszal kevésbé jól szerepel, ám minden meccs más és más, ezért nem sorozatokban kell gondolkodni.

A mérkőzésről a vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik