utolsó mérkőzés

2018.03.23. 22:15

Az Alba Fehérvár látogat Körmendre

Az Alba Fehérvárt fogadja az Egis Körmend szombaton (18.00), ez lesz a piros-feketék utolsó hazai mérkőzése az alapszakaszban, igazi rangadóra van kilátás.

Tóth Judit

Pakson nem ment a védekezés a körmendieknek. Szemben Justin Tuoyo, jobbról Németh Ákos Fotó: Mártonfai Dénes

 

Az Egis Körmend számára az Alba Fehérvár mumus ebben a szezonban. A piros-feketék a bajnokságban, a Magyar Kupában és a FIBA-mérkőzéseken is alulmaradtak Dzunic Branislav csapatával szemben. A fiaskók közül a legrégebbi és egyben a legfájóbb a decemberi idegenbeli 40 pontos zakó, az Alba gyakorlatilag megsemmisítette akkor a vasi együttest (115-75). Aztán következtek a nemzetközi meccsek a FIBA Europe Cupban, előbb Körmenden (77-85), majd hazai pályán (88-68) nyert az Alba. Február közepén a Magyar Kupában tudott a legközelebb kerülni Gasper Potocnik csapata a fehérváriakhoz, azon a találkozón rendkívül hősiesen küzdöttek a körmendiek – 20 pontos hátrányból hozták vissza magukat, nagyszerűen dobtak távolról, összesen 13 triplát értékesítettek -, mégsem tudtak túllépni az Albán, így elúszott az elődöntőbe jutás is (86-82).

A Körmend megtörné a fehérváriak elleni nyeretlenségi sorozatot. A vasiak hét közben elbuktak Pakson, egy jó negyedet produkáltak csak, aztán úthengerként ment át rajtuk az Atomerőmű (92-73). Az Alba szerdán a MAFC-ot verte hazai pályán (98-86), tehát jobb hangulatban várhatja a szombati rangadót.

Pakson nem ment a védekezés a körmendieknek. Szemben Justin Tuoyo, jobbról Németh Ákos
Fotó: Mártonfai Dénes

- A kulcs a védekezés lesz, és az, hogy mennyire tudunk koncentrálni. Totálisan szétesett a játékunk, amikor feljavultak védekezésben a paksiak. Sajnos nem tudtunk reagálni erre, és amúgy is elkapkodtuk a támadásainkat. Az Albát jól ismerjük, már ötödször találkozunk ebben az idényben. Abban bízom, hogy határozottak és kemények leszünk, nem engedhetjük, hogy az elején ellépjenek, mert egy ilyen jó csapat ellen nehéz visszakapaszkodni. Az alapszakasz végén vagyunk, mindenki számol, próbál minél feljebb jutni a tabellán, vagy szeretné megőrizni előkelő helyét. Nincs könnyű dolgunk az élbolyban, előttünk van a Szolnok és a Falco, közvetlenül a nyomunkban az Alba. Ilyen szempontból is nagyon fontos ez a találkozó – mondta Gasper Potocnik vezetőedző.

Nagy kérdőjel ez a meccs körmendi szempontból, hiszen a piros-feketék elmúlt hetekben mutatott játéka igencsak széles skálán mozgott. Ha a jobbik formáját hozza, és koncentráltan, egységesen játszik a vasi csapat, akkor nyakon csípheti az Albát, ha nem, akkor azt egészen biztosan nem hagyják büntetlenül Lóránt Péterék. tj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában