kosárlabda

2018.03.17. 21:32

A Körmend begyűjtötte a kötelező győzelmet

Nehezen, de hozta a kötelezőt az Egis Körmend, mindössze öt ponttal tudta megverni a keményen és jól kosárlabdázó Szegedet.

Tóth Judit

Egis Körmend – Naturtex–SZTE-Szedeák 77–72 (10–17, 22–12, 15–23, 30–20)

Körmend, 1900 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés Vezette: Földházi T., Török R., Balogh Gy.

KÖRMEND: WRIGHT 24/9, Németh, FERENCZ 9/9, DAVIS 12/3, Horti 4

Csere: CSORVÁSI 11, Hollins 8, Fanning 5, Halász 4, Bán

Vezetőedző: Gasper Potocnik

SZEDEÁK: Boltics 3, FORTUNE 20/6, CSIRICS 20/12, Kovács 5/3, SULOVICS 16

Csere: Wirth 3/3, Vágvölgyi 3/3, Révész 2

Vezetőedző: Andjelko Mandic

Az eredmény alakulása. 5. perc: 6-11. 8. perc: 6-14. 12. perc: 19-23. 18. perc 29-26. 22. perc: 34-38. 26. perc: 47-40. 34. perc: 56-57. 38. perc: 69-66.

Kipontozódott:  -

Ferencz, a körmendiek kapitánya most sem okozott csalódást, két hibátlan hárompontossal kezdett. A vendégektől Kovács volt először eredményes, majd Csirics vette fel jól a ritmust. A házigazdák nem igazán tudták bejátszani a labdát palánk alá, a távoliakat meg nem tudták bedobni. A maréknyi vendég szimpatizánstól zúgott a Hajrá Szeged!, ami sokat jelenthetett Andjelko Mandic csapatának, mert jól védekezett és percekig hat ponton tudta tartani a hazai együttest. Négy perces körmendi kosárcsend után Csorvási szerzett először pontokat, majd Hollins csatlakozott, de Sulovics kosara után még büntetőzhetett is, így hét ponttal vezetett a negyed végén a Szeged. A Körmend pontatlanul játszott, az etap végére már hat eladott labda állt a statisztikában.

Csiricsé volt az első kosár a második negyedben, Halász a másik oldalon tört palánk alá. Sulovics harcoskodott a hazai védelemmel, de most egy kicsit élénkebb játékot mutatott a Körmend: Davis hárompontosa után Hollins tett hozzá két pontot, így csökkent a vendég előny (17-21). Aztán jött Boltics, akit egyedül hagytak a palánk alatt, így naná, hogy bedobta, majd Vágvölgyi triplájának örülhetett a Szeged. A második negyed derekán kezdett ismét kilábalni a hullámvölgyből a Körmend, ehhez nagyon kellett Fanning. Végülis Csorvási elegáns ziccerével vette át a vezetést a piros-fekete csapat a 17. percben (27-26). Wright pontjai vitték feljebb a hazai előnyt, de a negyed utolsó percében Wirth egy hárompontossal ismét egyenlőre igazította az eredményt. Davis mozdított az egálon, egy duplával és egy büntetővel beállította a félidei eredményt (42-39).

Tripla-parádéval indított a nagyszünet után a Szeged, Fortune kétszer, Csirics egyszer talált be távolról. A Körmend részéről a negyed feléig gyakorlatilag csak Wright maradt versenyben, két duplával és két hárompontossal az irányító volt az egyetlen hazai pontszerző.

A Körmend nem engedhetett a gyeplőn, mert amint lazítottak a piros-feketék, máris megugrott a vendégcsapat. Előbb hét pontos hátrányból egyenlítettek, majd a harmadik negyed végére át is vették a vezetést a szegediek (47-52).

Az utolsó negyed sok hibával indult, az Egis Körmendnél Csorvási próbálta magára vállalni a húzóember szerepét két kosárral. Csirics nem tudott hibázni, ismét bevágott egy hárompontos. A 34. percben – három pontos szegedi vezetésnél – komoly hangerővel fújt ébresztőt a hazai publikum. Néhány bírói ítéletnél a konszolidáltabb hazai szurkolók is talpra ugrottak, nem csoda, hiszen a 35. percre öt ponttal vezetett a Szedeák (56-61).

A végjátékra sem igazán fáradt el a Szeged, még mindig alig akadt üresjárat a védekezésében. Sulovics támadásban keménykedett, Davis viszont zsákolt két hatalmasat, a másodikkal egyenlíteni tudott a Körmend. Ferencz hármasa ismét mentőövnek bizonyult, a 38. percben átvette a vezetést a Potocnik-legénység (69-66). Csirics az utolsó percben egy pontra felhozta a Szegedet egy hárompontossal (71-70), de Wright sem hibázta el. Végül a vendégek már nem tudtak eleget hozzátenni, így kemény küzdelemben otthon tudta tartani a győzelmet a Körmend.

Gasper Potocnik: Nem volt könnyű mérkőzés, a Szeged nagyon keményen védekezett. Talán kicsit fáradtak is voltunk, hiszen a találkozó előtt két erős csapattal meccseltünk. A védekezésben voltak problémáink, de a végén jobban koncentráltunk és nyertünk, ez a legfontosabb.

Andjelko Mandic: Gratulálok a Körmendnek. Elégedett vagyok a játékosaimmal, végülis javarészt sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk. Lassítani tudtuk a játékukat, jól védekeztünk és nagy fizikai csatát vívtunk. A végjátékban nem bírtuk annyira idegekkel, Körmenden egyébként is nagyon nehéz vendégcsapatként nyerni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában