futsal

2018.03.01. 21:45

A kupagyőzelemért száll harcba a HVSE

A futsal Magyar Kupa elődöntőjében a Swietelsky-Haladás VSE a komoly erőt képviselő Berettyóújfalu ellen lép pályára szombaton (15.30) Nyíregyházán – a győztes bejut a vasárnapi fináléba.

Tóth Gábor

A szombathelyiek brazil légiósa, Michel Melo a Berettyóújfaluval már nyert kupát, most a Haladással szeretne Fotó: Unger Tamás

A futsal Magyar Kupa nyíregyházi négyes döntőjébe a két NB I-es élcsapat, a Haladás és a Berettyóújfalu mellett a Debrecen és a Csömör jutott be.

A Debrecen az utolsó előtti az élvonalbeli tabellán, a bentmaradásért küzd, a Csömör pedig az NB II-ben vitézkedik. Nem túlzás tehát az állítani, hogy a HVSE–Berettyó csata előrehozott kupadöntőnek felel meg.

A Berettyóújfalu remek szezont fut, az NB I. listavezetőjeként várja a kupahétvégét, a legutóbbi bajnokiján például a címvédő Győrt verte hazai pályán 6-3-ra. A Haladás negyedik a tabellán, hektikus heteket tudhat maga mögött, akadtak szép győzelmek, fájó pontvesztések. A bajnokságban a Berettyó vendégeként 2-1-re kikapott a Haladás, Szombathelyen viszont 4-2-re elverte riválisát.

A háromszoros (2008, 2009, 2014) magyar bajnok Berettyóújfalu 2009-ben és 2012-ben nyert Magyar Kupát, vagyis nem mostanában, így vélhetően motiváltan veti bele magát a csatába. Érdekesség, hogy a legutóbbi kupagyőzelemnél a Haladás mostani mestere, Turzó József volt a Berettyó edzője – igaz, az a csapat már kicserélődött. A Haladás kétszeres ezüst-érmes, 2013-ban és tavaly zárta másodikként a sorozatot.

A szombathelyiek brazil légiósa, Michel Melo a Berettyóújfaluval már nyert kupát, most a Haladással szeretne Fotó: Unger Tamás

– Tavaly egy végletekig kiélezett döntőben kaptunk ki 5-4-re a sokkal esélyesebb Győrtől, akkor büszke voltam a csapatra, az eredményre – fogalmazott Turzó József, a Swietelsky-Haladás VSE trénere. – Most azonban egy kicsit más a helyzet. Az elmúlt időszakban ugyanis alaposan megerősítettük a játékoskeretünket, a vezetőség áldozatvállalását pedig illene jó eredményekkel meghálálni. Vagyis ezúttal csak a kupagyőzelemmel lennék elégedett. Azonban már az elődöntőben megkaptuk a fő esélyes Berettyóújfalut. Nem volt szerencsénk a sorsolásnál, de vigasztalhat minket az a tudat, hogy ha sikerrel vesszük az elődöntőt, akkor nagy lépést teszünk a kupagyőzelem felé. Úgy vélem, van esélyünk a Berettyó ellen, az egymás ellen lejátszott két bajnoki is azt mutatja, hogy van keresnivalónk a nagy esélyes ellen. Felkészültünk, tudjuk, hogy mit kell játszanunk, milyen stílusban kell futsaloznunk. Az elmúlt hetek nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna, sok bajnoki pontot elhullajtottunk, de itt a lehetőség a javításra. A fiúk átérzik az elődöntő jelentőségét, mindenkit motivál a kupagyőzelem, bizakodó vagyok. Hegyesi Zsolt sérülés miatt kihagyja a kupahétvégét.

A Haladás pénteken még edz egyet Szombathelyen, majd a közös ebéd után útra kel, az éjszakát már Nyíregyházán tölti. Szombaton pedig még belefér egy videózás is a mérkőzés előtt.

A futsal Final Four menetrendje, szombat, elődöntők: Swietelsky-Haladás VSE– MVFC Berettyóújfalu 15.30, Debrecen–Csömör 18.00. Vasárnap: döntő, 19.30 (M4 Sport) – bronzmérkőzést nem rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában