NYÍREGYHÁZA 

2018.03.03. 17:45

Kupadöntős a Haladás futsalcsapata! (videós anyag)

Nagy csatában legyőzte a bombaerős Berettyóújfalut a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a Magyar Kupa elődöntőjében, így bejutott a sorozat vasárnapi fináléjába.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE- MVFC-Berettyóújfalu 3-2 (2-2). – Nyíregyháza, 500 néző, futsal Magyar Kupa, elődöntő, vezette: Kovács G., Wittner J.

HVSE: Sásdi – Öreglaki, Santos, Michel, Dróth. Csere: Matyi (kapus), Sipos G., Péter, Horváth P., Márkus, Hajmási, Vidák, Bencsik. Edző: Turzó József

Berettyóújfalu: Tihanyi – Gál, Gomes, Trencsényi, Da Silva. Csere: Mezei (kapus), Francisco, Kovács, Daróczi, Szabó, Harmati, Nagy, Takács, Sergio. Edző: Mullor Cabrera Sergio.

Gól: Vidák (4.), Bencsik (14.), Dróth (35.), ill. Trencsényi (2), Sergio (20.).

A Haladás kupadöntős csapata – és néhány lelkes szurkoló Fotó: Tóth Gábor

Nagy lendülettel, gólratörő futballal nyitottak a csapatok. És a Berettyó egy remek ellentámadás után gyorsan előnybe került. A Haladás pedig gyorsan válaszolt, szinte első helyzetét gólra váltotta. Dróth fordult le a védőjéről jobbról, keresztbe rúgta a labdát, a hosszú saroknál érkezett Vidák és közelről az üres kapuba passzolt (4. perc: 1-1). Agresszívan játszott a Berettyó, sok labdát adott el a Haladás, a szombathelyi kapu előretében zajlott a játék. Időt is kért a zöld-fehér kispad. Rendezte a védekezét a Haladás, és olykor, olykor futotta támadásokra is. A szívós, masszív Haladás pedig átvette a vezetést. Sásdi ívelte fel a labdát Dróthnak, aki középre fejelt az érkező Bencsiknek, ő pedig egy higgadt csellel átverte a kapust és a hálóba gurított (14. perc: 2-1). Időt kért a Berettyó, majd nagy rohamokba kezdtett. Keményen, olykor önfeláldozóan védekezett a Haladás, és közben próbált kontrázni, pontrúgásokat kiharcolni. Már úgy tűnt, hogy véget ér az első félidő, amikor 20 másodperccel a szünet előtt egy szögletvariációból egyenlített a Berettyó.

A Haladás kupadöntős csapata

Fordulás után is támadásban maradt az MVFC. A Haladás védekezésre kényszerült. Aztán kiszabadult a szorításból – Tihanyi is kezdett bemelegedni az ellenfél kapujában. Keményedett a csata, fogytak a percek. Aztán mintha belassult volna a Berettyó, kezdte átvenni az irányítást a Haladás, egyre többet ért fel a kapu elé. És a 35. percben ismét megszerezte a vezetést Dróth szánta rá magát lövésre nagyon távoltól, a lábak között elsurranó löket pedig egy menteni igyekvő Berettyó-játékosról a saját kapujába pattant (3-2). Őrült rohanásba kezdett az MFVC, de állták a sarat a szombathelyiek, mindenhová odaértek, minden lövésbe belevetődtek. Az utolsó két percre vészkapust vetett be a Berettyó. Hiába, a roppant motivált, szervezett Haladás kicsikarta a győzelmet – és beverekedte magát a vasárnapi döntőbe!

Turzó József: – Megérdemeltük a továbbjutást, már csak azért is, mert óriási energiákat mozgósítottunk a mérkőzésen. Olyan erő szabadult fel a csapatból, ami mindig is benne volt a társaságban. Ami az elmúlt hetekben nem sikerült, azt most mind rendben volt. Szervezetten, csapatként játszottunk, a fiatalabb és a rutinosabb játékosok remekül kiegészítették egymást – és nagyot küzdött mindenki. A Berettyó rengeteg légióst, válogatottat vonultat fel, minőségben talán jobb nálunk, ennek megfelelően nem mindig mi irányítottuk a meccset. De ezúttal csapatként talán jobbak voltunk. Bejutottunk a döntőbe, de még nem nyertük meg. Érdekes helyzet állt elő, hiszen az elődöntőben egy erősebb ellenfelünk volt, a fináléban pedig – legalábbis papíron – egy verhetőbb rivális vár ránk. Higgadtnak kell maradnunk. Szerencsére van az öltözőben egy, két olyan játékosom, aki a földön tartja majd a társaságot, és én is ezen leszek. Mindenkiben tudatosítani kell, hogy még nem értük el a céljainkat!

Haladás-Csömör derbi a kupadöntőben

Az elődöntő másik ágán az NB II-es Rubeola FC Csömör roppant magabiztos, motivált játékkal győzte le 4-1-re az NB I-es Debrecent. Így vasárnap 19.30-kor Haladás-Csömör kupadöntőt rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában