Szaszára emlékeztek

2018.03.28. 22:22

Nagy Lotti nyerte az ugrókötelesek kismesterversenyét Szombathelyen

Idén is színvonalas versennyel emlékezett a Kötélugró Klub Szombathely egykori kiváló versenyzőjére, Tóth Alexandrára. A Szasza-emlékverseny kismester- és csapatversenyében is hazai győzelem született.

Horváth Erika

A kismesterverseny legjobb szombathelyi versenyzői. Balról a győztes Nagy Lotti, mellette Papp Virág, Bakó Lili, Fekete Anna Fotó: Gombkötő Regina

 

A szombathelyi kötélugrók egyik meghatározó egyénisége volt Tóth Alexandra, aki tragikus hirtelenséggel 2008-ban, 22 évesen hunyt el. Azóta évről évre megrendezi klubja a Szasza-emlékversenyt. Az idei már a tizedik volt a sorban – és egészen kivételesre sikeredett. Szinte minden ugróköteles-generáció tagjai megjelentek, például hazajött Belgiumból Nagy Lilla és a már Budapesten élő Horváth Bianka is. Ők, Bánhegyi Adrienn és Tóth Alexandra alkották annak idején azt a csapatot, amely sokáig tartotta a kétköteles futás világcsúcsát (421 lépés jobb lábbal két perc alatt).

A kismesterverseny legjobb szombathelyi versenyzői. Balról a győztes Nagy Lotti, mellette Papp Virág, Bakó Lili, Fekete Anna
Fotó: Gombkötő Regina

Nagyon színvonalas csatát hozott a kismestertorna, 24-en – köztük angol és szlovák versenyzők is – indultak. Hazai győzelem született, Nagy Lotti bizonyult a legjobbnak. Az öt csapat versenyét a szombathelyiek Gyurkó Flavia, Komlósi Kata, Nagy Lola, Simon Tira, Varga Flóra összetételű ötöse nyerte meg.

Az este zárásaként – Füle Magdolna edző és Bánhegyi Kata vezetett – Tóth Dániel elénekelte a Perfect című dalt, aztán száz léggömböt engedtek a magasba a résztvevők – hitük szerint Szaszához.

Végeredmény. Kismestertorna: 1. Nagy Lotti (Szombathely), 2. Ágoston Barbara (Nagykanizsa), 3. Papp Virág (Szombathely), 4. Bakó Lili (Szombathely), 5. Fekete Anna (Szombathely). Csapatverseny: 1. Szombathely I. (Gyurkó Flavia, Komlósi Kata, Nagy Lola, Simon Tira, Varga Flóra), 2. Szlovákok, 3. Angolok, 4. Szombathely II. (Bakó Lili, Fekete Anna, Vámosi Virág, Kovács Kitti, Gyurkó Flora).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában