KÖRKÉP

2018.03.22. 17:28

Répcelakon a Körmendi FC – Indul a tavasz: Egyházasrádóc-Király SZE derbi a megyei I. osztályban

A hétvégén talán végre tényleg elindul a 2017/2018-as megyei labdarúgó-bajnokságok tavaszi szezonja - eddig erősen viharvert állapotban van a szezon, az elmúlt időszakban csupán néhány meccset rendeztek meg.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Czeglédi Balázs (elől) és a kiesés elől menekülő Vasszécseny Jánosházán meccsel Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Megyei I.

A 20. fordulóval folytatódik a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A játéknap rangadóján a Répcelak fogadja a címvédő Körmendet – mindkét csapat a dobogóért küzd, nagy csatára van kilátás. Jó meccsnek ígérkezik az Egyházasrádóc-Király derbi, ugyanis két masszív, jó eredményekre képes csapat, ráadásul két közvetlen rivális csap össze. A Lukácsháza az Ikervár ellen folytathatja a menetelését. A Kőszeg és a Sárvár műfüves pályán fogadja ellenfelét, előbbi az Illés Akadémián, utóbbi Jufa létesítményében.

Megyei I. osztály, a 20. forduló menetrendje, szombat, 15.00: Sárvár-Vép (Héra Cs.) Jufa. 15.30: Répcelak-Körmend (Talabér N.), Jánosháza-Vasszécseny (Szabó II. Z.). 16.00: Kőszeg-Rábapaty (Szabó III. Z.) Illés. Vasárnap, 15.30: Schott Lukácsháza-Ikervár (Kondor T.). 16.00: Vasvár-Kiswire Szentgotthárd (Boda Gy.), Rum-Celldömölk (Takács R.), Egyházasrádóc-Király (Bíró O.).

Megyei II.

Czeglédi Balázs (elől) és a kiesés elől menekülő Vasszécseny Jánosházán meccsel Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A szombathelyi csoportban az éllovas Csepreg a kötelező győzelemért lép pályára a sereghajtó Rábahídvég vendégeként. A Csepreget üldöző Balogunyom a Zanatot fogadja – ha az Unyom tartani akarja a lépést a riválisával, akkor nyernie kell. Nem hibázhat a Felsőcsatárt fogadó Spari sem. Izgalmas meccset ígér a Sé-Tanakajd és a Szentpéterfa-Söpte összecsapás. Nem érkezik könnyűnek a Ják gyöngyöshermáni kirándulása sem.

Megyei II. osztály Szombathely, a 19. forduló menetrendje, szombat 15.30: Gyöngyöshermán-Szentkirály-Ják (Bedi T.). Vasárnap, 14.00: Táplán-Bozsok (Héra Cs.) Haladás Sportkomplexum. 16.00: Sé-Tanakajd (Szabó I. Z.), Balogunyom-Zanat (Horváth P.), Szentpéterfa-Söpte (Derdák M.), Spari-Felsőcsatár (Németh B.), Rábahídvég-Csepreg (Horváth Z.).

A körmendi csoportban az éllovas Szarvaskend ugyan idegenben játszik, ám bizonyos szinten mégis előnyt élvez a Rábatótfaluval szemben. Ami pedig nem más, mint hogy az előző fordulóban már pályára tudott lépni; így az edzettséggel nem annyira állnak hadilábon, mint a pályaválasztó.

Megyei II. osztály Körmend, a 21. forduló menetrendje, vasárnap 16.00: Viszák-Őriszentpéter (Samu Cs.), Rábatótfalu-Szarvaskend (Bedi T.), Körmendi Téglagyár-Szakonyfalu (Németh L.), Magyarszecsőd-Csákánydoroszló (Bazsó F.), Nádasd-Körmend VSE (Sebesi P.).

A sárvári csoport éllovas alakulata, a Kemenesalja kötelező győzelemért utazik Pecölbe. A sereghajtó számára hátrány, hogy a vendégekkel szemben még nem játszottak tétmérkőzést idén. A forduló találkozói közül a Szeleste-Pósfa-Sitke meccsre hívjuk fel a figyelmet: a tabellán csupán három pont választja el a két alakulatot, parázs meccsel hangolódhatnak rá a tavaszi idényre a csapatok.

Megyei II. osztály Sárvár, a 17. forduló menetrendje, vasárnap 16.00: Uraiújfalu-Püspökmolnári (Molnár t.), Pecöl-Kemenesalja (Szabó III. Z.), Szeleste-Pósfa-Sitke (Mórocz Gy.), Ölbő-Gérce-Vásárosmiske (Farkas G. F.), Mersevát-Bük (Harcsár R.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában