KŐSZEG, VELEM

2018.03.31. 08:00

Tájfutó-obt rendeznek a Kőszegi-hegységben

Szombaton 23 év után újra a Kőszegi-hegység ad otthont a tájékozódási futók hosszútávú országos egyéni bajnokságának. A versenyközpont Velemben, az Alkotóház környékén lesz.

Tóth Gábor

Fotó: Pixabay

Az országos bajnokságra több mint 600 sportoló nevezett. Az erőpróba 11 órakor látványos tömegrajttal indul. A mezőny jelentős része a későbbiekben átfut az Alkotóház mellett, így lehet majd szurkolni. A szenior versenyzők és a kísérőverseny résztvevői egyenkénti indítással vágnak neki az év leghosszabb versenyszámának. A felnőtt férfiaknak a 23 km-es távon 1150 m szintkülönbséggel is meg kell küzdeniük, valamint a terepen helyenként még hó is található, ami szintén megnehezíti a futók dolgát.

Vas megyéből az Alpok-alja SE, a Haladás VSE, a Sárvári Kinizsi SE, valamint a Községi Sportkör Jánosháza tájfutói vesznek részt a bajnokságon. A szervezők reményei szerint több érem is vasi versenyző nyakába kerül a 16 órakor kezdődő ünnepélyes eredményhirdetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában