Nem hibázik a Crushers

2018.04.30. 20:23

A Szekszárd ellen is nyertek a szombathelyi amerikaifocisták

Negyedik meccsét is megnyerte, a Szekszárd Bad Bones vendégeként diadalmaskodott a divízió I-es amerikaifutball-bajnokságban az újonc Szombathely Crushers.

Tóth Gábor

Baranyai Bence két TD-passzt is jegyzett Fotó: Unger Tamás

A pontvadászat rangadóján a dunaújvárosi profi-félprofi, HFL-játékosokkal és import, amerikai focistákkal megerősített, veretlen Szekszárd fogadta a szintén hibátlan szombathelyi alakulatot.

Szekszárd Bad Bones– Szombathely Crushers 10-17 (0-0, 10-0, 0-10, 0-7). – Dunaújváros, 300 néző, divízió I-es amerikaifutball-mérkőzés.

Talán a nagy tét miatt is, óvatos játékkal kezdődött a rangadó. Mezőnyben gyűrték egymást a felek, kevés pontszerzési lehetőség alakult ki. A második negyedben aztán felpörögtek az események, a Szekszárd szerzett egy mezőnygólt (field goal), majd futott egy TD-t (touchdown) és értékesítette az extra pontot is, így 10-0-ra meglépett. Fordulás után azonban rendezte sorait a szurkolói által támogatott Crushers, támadásban is felnőtt a feladathoz. Baranyai Bence passzából Gálos Márton futott egy TD-t, Horváth Balázs pedig értékesítette az extra pontot, majd ugyanő szerzett mezőnygólt. Ezzel a Crushers egyenlített (10-10).

Baranyai Bence két TD-passzt is jegyzett Fotó: Unger Tamás

A negyedik negyedben mindkét csapat a győzelemért rohamozott, és a nagy csatából végül a vasi gárda került ki győztesen. Ugyanis Baranyai Bence TD-passzát ezúttal Bökfi Kornél értékesítette, Horváth pedig ismét biztos lábbal rúgta az extra pontot (10-17). A Szekszárdnak már nem volt ideje válaszolni, megnyerte a rangadót a Crushers.

– A mezőny legerősebb állományával rendelkező, HFL-szintű csapatot vertünk idegenben, ami óriási eredmény – értékelt a Crushers alelnöke, játékosa, Gerencsér Milán. – Nagyot küzdöttünk, és a második félidőben jól is játszottunk. Ezzel a bravúros diadallal nagy lépést tettünk a bajnoki döntő felé.

Az éllovas Crushers május 26-án a Budapest Eagles gárdáját fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában