röplabda

2018.04.02. 20:09

Idegenben tudott nyerni a Haladás

Remekül kezdte a rájátszásban a Gödöllő elleni pároscsatát a Hungast-Haladás Szombathely NB I-es női röplabdacsapata: idegenben nyert.

Horváth Erika

Koncentrált, jó játékkal nyertek a Haladás-lányok. Balról: Milana Reljic, Bagyinka Fanni, Andrea Kalman, Kicole Kinser (2), Marijeta Runjic (7), Ajla Paradzik Fotó: Unger Tamás

Penta-Gödöllői RC–Jungast-Haladás Szombathely 1:3 (-20, -17, 21, -7). – Gödöllő, 100 néző, NB I-es női rájátszás-mérkőzés a 2–3. helyért, első találkozó, vezette: Nagy L., Farkas L.

Gödöllő: Széles 10, Nagy K. 2, Lakatos 9, Hackl 4, Lutter E. 7, Horváth P. 9. Csere: Kovács A. (liberó), Halla G. 1, Körtvélyessy, Király A. 3, Tóth Bagi. Vezetőedző: Grózer György.

Haladás: KINSER 14, KALMAN 12, RUNJIC 18, PARADZIK 17, BAGYINKA 7, RELJIC 3. Csere: ZOLTÁN (liberó), Farkas (liberó), Wruck, Bokor 1. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Bár idegenben kellett kezdenie a Gödöllő elleni párosmérkőzést a zöld-fehéreknek, arra készültek, hogy négy vereség után végre legyőzik riválisukat. És remekül is kezdtek. A jó nyitások és a stabil nyitásfogadás alapozta meg vezetésüket (2-8). De a játék többi elemében, támadásban, védekezésben, sáncokban is sínen voltak, a hazaiak csak az utolsó percekben tudtak hat pontnál közelebb kerülni hozzájuk (20-25). A második játszmában még nagyobb volt a Haladás fölénye. Az első időt 0-7-nél, a másodikat 11-19-nél kérte ki Grózer György, mindhiába. A gödöllőiek nem tudták megállítani a Haladás-hengert (17-25). A harmadik szettben viszont kisebb hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek. A játékrész közepén nyitásfogadási hibák miatt néhány pontos vezetést tudott szerezni a Gödöllő. Nem szakadt le nagyon a vasi együttes, de fordítani sem volt esélye (25-21). A negyedik játékrészben viszont már újra a Haladás kezében volt az irányítás. Ismét minden jól működött, de leginkább a nyitásokról szólt a játék. Andrea Kalman sorozatban 11-et szervált. A 2-11-es vezetésük után is megingathatatlanok maradtak a szombathelyiek, Ajla Paradzik kilences nyitássorozatával pedig még inkább bebiztosították győzelmüket (7-25).

Koncentrált, jó játékkal nyertek a Haladás-lányok. Balról: Milana Reljic, Bagyinka Fanni, Andrea Kalman, Kicole Kinser (2), Marijeta Runjic (7), Ajla Paradzik Fotó: Unger Tamás

A Haladás érett, kiváló játékkal elért idegenbeli győzelmével 1-0-ra vezet az egyik csapat három győzelméig tartó párharcban. A két csapat legközelebb szerdán 19 órakor találkozik a Haladás Sportkomplexumban.

Grózer György: – Testben itt voltunk, de fejben valahol teljesen máshol kóvályogtak a lányok.

Dr. Mucsi Péter: – Ma példásan teljesítettek a lányok, minden dicséretet megérdemelnek. Nagyon motivált játékkal minden taktikai elképzelést megvalósítottak, és ezek ültek is. Sikerült elvenni a gödöllőiek pályaelőnyét, de még messze van a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában